Til Dublin i protest

Publisert

Sara Mats Azmeh Rasmussen drar i månedskiftet juni/juli til Dublin til Fatwarådets årlige møte. Der skal Azmeh Rasmussen sitte utenfor møtelokalene med en plakat som krever avkriminalisering av homofili.

– Hvorfor gjør du dette?

– Det er nødvendig å sette homofili på den muslimske dagsorden i en tid hvor det skjer en bevegelse mot demokrati. Homofili skal ikke være en underordnet sak, og det blir feil å ikke ta tak i dette, og bare vente. Jeg mener at det er viktig med fysisk tilstedeværelse i Dublin i år. Det blir en beskjeden start på et langsiktig arbeid, sier Sara Mats Azmeh Rasmussen til Blikk Nett. Fatwarådet avgjør prinsipielle spørsmål for muslimer i Europa. Det er en privat islamsk stiftelse der Yusuf al-Qaradawi er president. Rådet har hatt et spørsmål om dødsstraff for homofile liggende til behandling i tre år. Sara Mats Azmeh Rasmussen skal være i Dubin i fem dager, så lenge dette møtet varer. Aksjonen har ikke som mål å få noen religiøs instans til å akseptere homofil praksis, men den handler om spørsmålet om dødsstraff og andre straffer for homofile handlinger, som pisking og fengsel.

– Hva tror du utfallet av møtet blir?

– Å forutsi det er vanskelig. Jeg vil egentlig ikke spekulere i utfallet. Det er viktig å legge et press på Fatwarådet i dette spørsmålet. Forhåpentligvis vil det skape diskusjon i muslimske kretser om homofili.  

Powered by Labrador CMS