Til kamp mot skam

Homotoppene Nicholas Wilkinson, Solfrid Lerbrekk og Freddy Øvstegård fra SV går til kamp mot skam og fordommer.

Publisert

Homotoppene Nicholas Wilkinson, Solfrid Lerbrekk og Freddy Øvstegård fra SV går til kamp mot skam og fordommer.

Jævla homo er det mest brukt skjellsordet i norske skolegårder, to av fem menn er negative til at to menn leier hender på gata og 25 prosent av norske menn synes homofile er frastøtende.

–Fordommene lever i beste velgående, og det skaper skam. Vi trenger en dugnad mot fordommer og skam, mener Nicholas Wilkinson, som er Stortingskandidat for SV i Akershus.

–Homokampen er kommet langt, men skammen ødelegger for mange og tar bokstavelig talt liv. Forelsker du deg i en av samme kjønn, er sjansen dobbelt så stor for at du prøver å ta ditt eget liv, fortsetter Wilkinson.

Sammen med Solfrid Lerbrekk fra Rogaland og Freddy Øvstegård fra Østfold er han en av SVs tre 1. kandidater som selv er homofile.

Flest homofile

De tre vil ha en dugnad mot skam og fordommer, og for stolthet og har tre tiltak de vil foreslå på Stortinget til høsten:

– Ny seksualundervisning for stolthet og forståelse blant unge.

– Et samarbeidsprosjekt med de religiøse miljøene for å sammen å gjøre det lettere for homofile der.

– Kompetanseheving i hjemmetjenesten og på sykehjemmene for stolte åpne eldre homofile.

–Alle barn skal vokse opp med trygghet og frihet til å ta egne valg. Helt fra barnehagen av må de bli kjent med mangfoldet som finnes, sier Solfrid Lerbrekk.

–Seksual- og samlivsundervisningen bør feire alle former for kjærlighet og identiteter. Alle har godt av god undervisning, også om seksuelle orienteringer og kjønnsidentitet som ikke er deres egen, mener Lerbrekk.

Samarbeid med religiøse

–Som kristen har jeg selv alltid følt meg velkommen i kirken. Men jeg kjenner andre som ikke har hatt det lett. De bør få det like godt som jeg har hatt det, sier Freddy Øvstegård.

–Vi vil invitere alle trossamfunn med i et samarbeidsprosjekt for å bekjempe diskriminerende holdninger, sier Øvstegård.

–Vi er glade og stolte for alle de eldre som har banet veien for oss unge. Derfor er det så leit at flere melder at de går inn igjen i skapet når de blir gamle, sier Wilkinson.

–De dyktige ansatte ønsker det beste for dem de jobber med. Men når flere eldre ikke føler de kan være åpne om hvem de elsker trenger vi et kompetanseløft.

 

Powered by Labrador CMS