Til topps i Cupen

Publisert

Mix & Meet og Raballder Trondheim gjorde det best av de norske spillerne på volleyballbanen. Mixed Meet består for det meste av personer som opprinnelig er fra Thailand. De bor i Oslo og møtes og spiller volleyball i hovedstaden, og mange av dem er faste medlemmer i Raballder. I finalen mot de blåkledde trønderne fra Raballder Trondheim vant de konkurransen i level 2. De vant 2-1 i set og jublet ved ti poengs seier i fighten som endte 69-59. Norge, England, Belgia, Sverige, Tyskland, Østerike, Nederland, Italia kjempet om førsteplassen i volleyballkonkurransen da Raballder Cup arrangertes for attende gang i år. – I år har vi hatt med langt flere utenlandske lag enn tidligere. Nederland og Østerrike debuterer i årets Raballdercup. Vi opplever en positiv utvikling. Fra å ha hatt 12-13 lag, har vi de siste årene fått med over tjue. Vi er blitt godt kjente i Europa, og vi har også deltatt i mange turneringer i utlandet, sier sportslig ansvarlig for Raballder Volleyball, Kresten Lyngstad til Blikk nett. I de 24 volleyballlagene var det flest gutter og menn med, men åtte lang stilte med to eller flere kvinnelige spillere. Åtte lag konkurrerte på høyt nivå, det vil si level 1, mens 14 lag kjempet på nivå to. Bergen Beans fikk bronsjeplass på level 1, og i finalen i level 1 stod det mellom Stockholm Lambda 1 og Wienerbröd fra Østerrike. Østerrikerne stakk av med gullet. Raballder volleyball stilte ikke med lang på level 1 i år, men på level 2 kom altså Mix & Meet og Raballder Trondheim øverst på resultatlista av de norske deltagerne. Sekretariatet understreker at nivået var ganske jevnt under de 59 kampene som ble spilt på til sammen ni timer, men at det under Norges største homosportsarrangement, i år som tidligere år, var høy intensitet i kampene.  

Raballder Oslo 1

– Vi opplever stort engasjement og godt humør. På håndballsiden var lag fra England med for første gang i år. Vi har skapt et arrangement for skeive mennesker som i tillegg til å bryte ned fordommer i idretten også er en hyggelig og sosial tilstelning, sier leder for cupen Marthe Isefjær. Men laget hennes nådde ikke helt opp. Cupbomba, damelaget fra Haslum, som også vant i fjor, kunne på nytt ta med seg seieren hjem etter å ha banket raballderdamene 13-4. Raballder Oslo 1 på håndballsiden kan skilte med gode resultater i tidligere cuper, og laget var også storfavoritt i år. Bronsefinalen sto mellom Bergen Beans og Raballder, og i finalen møttes Pan 1 og Raballder Oslo 1. Raballder Oslo 1 vant overlegent over danskene. Volleyball- og håndballkampene spiltes på Norges Idrettshøyskole mens Bygdøyhus på Huk i Oslo huset innebandyspillene.  

Vant i undertall

De norske innebandygutta fikk sterk motstand fra Stockholm Snipers som stakk av med førsteplassen i fjor, men i år ble det revansje i det Kristian Jigmy suste inn vinnermålet i finalekampen som endte 1-0, og Raballder Oslo 1 kunne trone seierspallen. – Fair play, men mye temperatur i kampene her i dag. Raballder Oslo 1 fikk to utvisninger mot seg, men vi vant i undertall, sier sportslig ansvarlig for Raballder Volleyball, Kåre Richardsen til Blikk nett.