Hver søndag presenterer Blikk Nett artikler fra Blikks 20-årige historie. I dag: Date med Bimbo Boy.

Date med Bimbo Boy

Med favnen full av pop og drama er svensken klar for å erobre resten av verden. Men la deg ikke lure. Den unge bimboen har en homoplan, men ikke sex på første date.

Fra Blikk nr 5 2006.
Tekst: Reidar Engesbak.

Svenskenes forkjærlighet for popmusikk har ført til at nabolandet vårt formelig renner over av artister og musikk. Verden har i mange år hatt et godt øye til svenskene og Norge er ikke noe unntak. Og plutselig kom det også ut en ung bimbogutt på 21 år av popfabrikken i øst.

– Hva er en bimbogutt?
– Egentlig er en bimbo noen som er grunn og dum. Jeg er verken dum eller grunn, men jeg liker å provosere og kaller meg derfor for Bimbo Boy. Men jeg er veldig interessert i shopping, sminke og mote, noe som ofte kjennetegner en bimbo, sier Dennis Svedberg Hellström som begynte å spille inn låter i 2002.

 

Null sex på første date

Han har en forkjærlighet for kvinnelige artister som bevisst spiller på sex. Hans to største idoler og forbilder er Marilyn Monroe og Agnetha Fältskog.

– Jeg skulle ønske jeg hadde like bra sangstemme som Agnetha. Foruten Agnetha og Marilyn er jeg veldig inspirert av artister som Samantha Fox, Kim Wilde, Kylie Minogue og Lili & Sussie.

– Er du en bra rollemodell for unge homser?
– Ja, det synes jeg. Jeg vil vise dem at det er ok å være homofil, og at det er viktig å være seg selv. Men jeg er fortsatt et menneske og kan gjøre feil akkurat som alle andre.

– Sex på første date?
– Nei, ikke hvis man vil bygge opp noe som er seriøst. Det er likevel lettere sagt enn gjort og jeg har dessverre hatt sex på første date mange ganger. Det ødelegger, sier Dennis som gjerne faller for snille, romantiske og omtenksomme gutter.

– Humor er også viktig. En person blir vakker hvis personligheten er vakker. Jeg liker ikke gutter som er grunne og fiksert på utseende. De er bare kjedelige.

 

Elsker Carola

– På en skala fra 0 til 10, hvor mye dramaqueen er du?
– Jeg er nok en sekser. Jeg er veldig følsom og dramatisk, men ikke som personen i «Drama Queen». Jeg ville aldri løyet eller hatt sex med noen for å bli kjent. Det skiller meg fra personen i låta. Jeg er en snill dramaqueen, det er ikke han.

– En gang for alle: Er Carola en popgudinne eller er hun en antihomogærning?
– Kan jeg svare begge deler? Jeg elsker Carolas stemme og musikken hennes. Om hun er homofob eller ei, får vi nok aldri vite. Men man skal ikke stole hundre prosent på pressen. Jeg prøver å dømme folk ut i fra hvordan de oppfører seg mot meg.