Den homofile tenåringen Graeme Taylor støttet en suspendert lærer ble han invitert til Ellen.
Den 20. oktober, den nasjonale antimobbing-dagen i USA, stilte økonomilærer Jay McDowell på jobben ved Michigans Howell High School med en lilla t-skjorte for å vise sin støtte til lhbt-ungdom som blir mobbet.

I klassen oppdaget McDowell at en av elevene bar et belte med konføderasjonsflagget som beltespenne og ba han om å fjerne beltet. Eleven konfronterte læreren og spurte om forskjellen mellom et konføderasjonsflagg og et regnbueflagg, symbolet til homobevegelsen. McDowell hevder han prøvde å forklare forskjellen, hvorpå eleven svarte: «Jeg aksepterer ikke homoer. Det er mot min religion.»

McDowell utviste eleven. Skolestyret på sin side reagerte og suspenderte McDowell, uten lønn, for brudd på elevens First Amendment-rettigheter og for å ha båret en «kontroversiell» lilla t-skjorte.

Da skolen hadde et offentlig styremøte for å diskutere saken, møtte Graeme Taylor, fra nabobyen Ann Arbour, opp for å støtte lærer McDowell.

I følge nettstedet On Top fortalte 14 år gamle Graeme Taylor:
«Jeg har vært i klasserom hvor elever har sagt de verste ting. Vi snakker om nedsettende ord og uttrykk som gjorde at jeg forsøkte å ta mitt eget liv 9 år gammel. Dette er ord og uttrykk som sårer. Det er et stille holocaust der ute, hvor nærmere 6 millioner homofile tar sitt eget liv hvert eneste år. Han [McDowell] gjorde noe utrolig bra. Han gjorde noe som har inspirert en masse mennesker».

Et videoopptak av talen til Graeme Taylor fant sin vei til YouTube, men ble senere fjernet. Men ikke før Ellen DeGeneres hadde sett det. Hun ble så inspirert av tenåringen at hun inviterte han som gjest på talkshowet sitt. Og resultatet av møtet kan du se her.