Tok to NM-gull

Publisert

Hilde Katrine Engeli er den eneste åpne homofile toppidrettsutøveren i snowboard i Norge. Torsdag vant hun to gull under NM i snowboard i Oslo. 21-åringen som kommer fra Dombås deltok i parallellslalåm og storslalåm i carvingklassen, og tok gull i begge grenene. – Jeg er kjempefornøyd, sier Engeli til Blikk Nett.  Hun vant til tross for at hun kjørte med en ryggskade.– Ja, jeg har litt vondt i ryggen. Skadet meg under kjøring fra fjell til fjord i Stranda på Sunnmøre. I det rennet tryna jeg skikkelig.

18 gullmedaljerI tillegg til gullmedaljer og heder og ære kunne Hilde Katrine ta med seg en flott ryggsekk og et par  hodetelefoner i premie. Pengepremier blir ikke delt ut i NM i snowboard.

– Men lunchen ble sponset av DnBNOR og så fikk jeg servert biff da jeg kom hjem, sier den nybakte norgesmesteren som dermed totalt har 18 norgesmestertitler «hengende» rundt halsen. Selv om hun nå har blitt dobbelt norgesmester ble hun ikke tatt ut til OL i Vancouver. – Jeg tok et friår fra studiene for å trene masse og for å satse på å kvalifisere meg til OL, men det gikk jo ikke. Lista lå veldig høyt for å få representere Norge i dette gamet, sier Hilde Katrine Engeli, som fortsatt er ung til tross for sine mange NM-gull og forhåpentligvis blir å se i neste OL om fire år.