Finlands ledende tekstilprodusent, Finlayson, lanseres i dag i Norge. Lanseringskolleksjonen er av den utradisjonelle sorten, og benytter homoerotiske motiver fra den anerkjente kunstneren Tom of Finland.

– Det er en stor glede for oss for å kunne tilby Finlaysons kvalitetstekstiler i Norge, sier Chief Operating Officer i Finlayson, Risto Voutilainen.

– Produktene representerer det innovative og grensesprengende ved finsk design, samtidig som det hyller Tuoko Laaksonen – en av Finlands mest populære og respekterte kunstnere. Med denne kolleksjonen vil vi spre budskapet o
m respekt og toleranse over hele verden. Kolleksjonen lanseres først på Finlaysons internasjonale nettside og vil snart være tilgjengelig i ledende varemagasin over hele Norge, sier han.

– Ville vært stolt
– Jeg er sikker på at Tuoko Laaksonen ville vært stolt over respekten han har opparbeidet seg som kunstner i de senere år, mye takket være finske trendsetterbedrifter som Itella Posti Oy og Finlayson, sier Berndt Arell som har skrevet boka «Tom of Finland – unforeseen».

– Til tross for at han begynte å tegne menn i homoerotiske settinger allerede på 30-tallet, ble ikke bildene hans publisert i de fremste kunstinstitusjonene før så sent som på 90-tallet. Hans dedikasjon og mot, i en tid som ikke var veldig tolerant, har vært beundringsverdig.

Fra gallerivegg til sengetøy
Tom of Finlands verk har blitt vist på dusinvis av kunstutstillinger over hele verden, blant annet i byer som Amsterdam, Berlin, Canberra, Chicago, London, Los Angeles og New York. Tom of Finlands verk har blitt vist på dusinvis av kunstutstillinger over hele verden, blant annet i byer som Amsterdam, Berlin, Canberra, Chicago, London, Los Angeles og New York. Gjennom Tom of Finland X Finlayson-kolleksjonen blir hans kunst også tilgjengelig for allmennheten i Norge.

Den første delen av Tom of Finland X Finlayson-kolleksjonen er basert på to design, Fellows og Face to Face. Kolleksjonen består av sengetøy i sateng for enkelt- og dobbeltsenger, hånd- og badehåndklær og en bæreveske. Produktsortimentet vil utvides kontinuerlig i 2015 og introdusere nye mønstre og produkter, blant annet kjøkkenhåndklær.

Kolleksjonen vil være tilgjengelig på byfinlayson.com