Tom of Finland som sengetøy

Publisert

Finlands ledende tekstilprodusent, Finlayson, lanseres i dag i Norge. Lanseringskolleksjonen er av den utradisjonelle sorten, og benytter homoerotiske motiver fra den anerkjente kunstneren Tom of Finland. – Det er en stor glede for oss for å kunne tilby Finlaysons kvalitetstekstiler i Norge, sier Chief Operating Officer i Finlayson, Risto Voutilainen. – Produktene representerer det innovative og grensesprengende ved finsk design, samtidig som det hyller Tuoko Laaksonen - en av Finlands mest populære og respekterte kunstnere. Med denne kolleksjonen vil vi spre budskapet om respekt og toleranse over hele verden. Kolleksjonen lanseres først på Finlaysons internasjonale nettside og vil snart være tilgjengelig i ledende varemagasin over hele Norge, sier han.

– Ville vært stolt

– Jeg er sikker på at Tuoko Laaksonen ville vært stolt over respekten han har opparbeidet seg som kunstner i de senere år, mye takket være finske trendsetterbedrifter som Itella Posti Oy og Finlayson, sier Berndt Arell som har skrevet boka «Tom of Finland – unforeseen». – Til tross for at han begynte å tegne menn i homoerotiske settinger allerede på 30-tallet, ble ikke bildene hans publisert i de fremste kunstinstitusjonene før så sent som på 90-tallet. Hans dedikasjon og mot, i en tid som ikke var veldig tolerant, har vært beundringsverdig.

Fra gallerivegg til sengetøy

Tom of Finlands verk har blitt vist på dusinvis av kunstutstillinger over hele verden, blant annet i byer som Amsterdam, Berlin, Canberra, Chicago, London, Los Angeles og New York. Tom of Finlands verk har blitt vist på dusinvis av kunstutstillinger over hele verden, blant annet i byer som Amsterdam, Berlin, Canberra, Chicago, London, Los Angeles og New York. Gjennom Tom of Finland X Finlayson-kolleksjonen blir hans kunst også tilgjengelig for allmennheten i Norge. Den første delen av Tom of Finland X Finlayson-kolleksjonen er basert på to design, Fellows og Face to Face. Kolleksjonen består av sengetøy i sateng for enkelt- og dobbeltsenger, hånd- og badehåndklær og en bæreveske. Produktsortimentet vil utvides kontinuerlig i 2015 og introdusere nye mønstre og produkter, blant annet kjøkkenhåndklær.

Kolleksjonen vil være tilgjengelig på byfinlayson.com