Trans

Transminnedagen

Søndag 20. november markeres Transminnedagen i Oslo med marsj fra Tigeren utenfor Jernbanetorget.

Publisert Sist oppdatert

Marsjen går til Nationaltheatret kl. 16.30. Etterpå blir det markering i Lillesalen på Chateau Neuf kl. 18. Der blir det blant annet panelsamtale om hvordan kjønnsroller er forskjellige fra kultur til kultur, og hvordan det påvirker prosesser som asyl, helse og slikt. Det blir konsert med Mathilde Fossheim før nok en panelsamtale finner sted, med tema trans i media: før, nå og fremover.

Transminnedagen markeres hvert år den 20. november for å minnes alle transpersoner som er blitt drept det siste året og synliggjøre den volden og diskrimineringen transpersoner opplever, også i Norge.

Program på Chateau Neuf:
Åpning ved arrangørene.

Panel 1: Hvordan kjønnsroller er forskjellige fra kultur til kultur, og hvordan det påvirker asylprosesser, helse og slikt. Moderator for samtalen: Lucas Casanova. I panelet sitter Wesam Almadani og Ryan Akram Ali Mohamed.

Underholdning: konsert med Mathilde Fossheim.

Panel 2: Trans i media: Før, nå, fremover. I panelet sitter Christine Marie Jentoft, Zutana Hadaddeen og Luca Dalen Espseth.

Transminnedagen markeres hvert år den 20. November for å minnes alle transpersoner som er blitt drept det siste året og synliggjøre den volden og diskrimineringen transpersoner opplever, også i Norge.

Arrangementet er rusfritt.

Info: Transminnedagen

Powered by Labrador CMS