Transsynlighetsdagen 31. mars har vært markert siden 2009, på oppfordring av transaktivist Rachel Crandall. Crandall så et behov da det var få merkedager som synliggjorde og feiret transpersoner i lhbtqi-miljøet, for utenom transminnedagen som markerer og minnes transpersoner som er offer for hat-kriminalitet.

Transsynlighetsdagen er en dag for å feire alle transpersoner som lever, samt rette oppmerksomheten mot den diskrimineringen transpersoner, og alle som bryter med normene for kjønn, møter i samfunnet.

Transsynlighetsdagen har også som mål å synliggjøre en større del av lhbtqi-befolkningen.

FRI har i anledning transsynlighetsdagen laget filmen «Vi finnes.» Se den her på Blikk Nett.

Aksjon og kafé
FRI Oslo og Akershus og Skeiv Ungdom arrangerer T*-kafé og har aksjon på Egertorget.

Skeiv Ungdom og FRI Oslo og Akershus markerer transsynlighetsdagen 31. mars med aksjon og T*-kafe.
Det blir løpeseddelaksjon på Egertorget i Oslo fra klokken 16.30. Etter aksjonen er det klart for T*-kafé på FRI i Tollbugata 24, fra kl. 18. Gratis mat og drikke. Luca Dalen Espseth holder et kort innlegg om behandlingstilbud for transpersoner. Viljar Eidsvik og Christine Marie Jentoft er vertskap på T*-kafe og holder i løpeseddelaksjonen.

T*-kafé er for deg som bryter med samfunnets forventninger til kjønn og som vil møte andre for å snakke, diskutere, drikke kaffe, eller bare spise mat og ha det hyggelig. Alle kjønn er velkommen.

Mer info: Transsynlighetsdagen og T*-kafe