Transsynlighetsdagen: Vi finnes!

I anledning transsynlighetsdagen har FRI laget filmen «Vi finnes.» Se den her på Blikk Nett.

Publisert

Transsynlighetsdagen 31. mars har vært markert siden 2009, på oppfordring av transaktivist Rachel Crandall. Crandall så et behov da det var få merkedager som synliggjorde og feiret transpersoner i lhbtqi-miljøet, for utenom transminnedagen som markerer og minnes transpersoner som er offer for hat-kriminalitet.

Transsynlighetsdagen er en dag for å feire alle transpersoner som lever, samt rette oppmerksomheten mot den diskrimineringen transpersoner, og alle som bryter med normene for kjønn, møter i samfunnet.

Transsynlighetsdagen har også som mål å synliggjøre en større del av lhbtqi-befolkningen.

FRI har i anledning transsynlighetsdagen laget filmen «Vi finnes.» Se den her på Blikk Nett.

Aksjon og kafé

FRI Oslo og Akershus og Skeiv Ungdom arrangerer T*-kafé og har aksjon på Egertorget.

Skeiv Ungdom og FRI Oslo og Akershus markerer transsynlighetsdagen 31. mars med aksjon og T*-kafe.

Det blir løpeseddelaksjon på Egertorget i Oslo fra klokken 16.30. Etter aksjonen er det klart for T*-kafé på FRI i Tollbugata 24, fra kl. 18. Gratis mat og drikke. Luca Dalen Espseth holder et kort innlegg om behandlingstilbud for transpersoner. Viljar Eidsvik og Christine Marie Jentoft er vertskap på T*-kafe og holder i løpeseddelaksjonen.

T*-kafé er for deg som bryter med samfunnets forventninger til kjønn og som vil møte andre for å snakke, diskutere, drikke kaffe, eller bare spise mat og ha det hyggelig. Alle kjønn er velkommen.

Mer info:

Transsynlighetsdagen og T*-kafe