Linda Eide gjester byen i forbindelse med LLH Rogalands storstilte markering av 40 år med organisert homobevegelse i Rogaland.

22. november stiller programlederen, journalisten og forfatteren Linda Eide, som er aktuell med boka «Oppdrag Mottro», til bokprat på Sølvberget i Staanger. Senere på kvelden underholder hun med «Skeiv kvardagstraume» på Stills scene.

– Vi håper dette blir kjekt. Under parolen «People need love» har vi i år markert 40-årsjubileet på mange ulike måter. Vi har hatt hovedvekt på å nå våre egne og å feire oss selv. Nå når året nærmer seg slutten, synes vi det er viktig også vise at vi er takknemlige for å bo i en region som har utviklet seg i en så positiv retning når det gjelder å synliggjøre og ta tak i tematikk som har med lhbt-personers rettigheter og levekår å gjøre. Selv om det fremdeles er utfordringer vi sammen må ta tak i, blant annet innen idretten, har det skjedd en enorm utvikling de siste 40 årene. Dette er vår måte å si takk på, sier leder i LLH Rogaland Tone Dalum.

Gjennom hele året feirer LLH Rogaland 40 år med organisert homobevegelse. Visjonen er «People Need Love», tittelen på ABBA-singelen som startet gruppas popeventyr. I dette ligger at ingen skal måtte nekte seg selv kjærlighet. Den skal være tilgjengelig for alle, i alle former. 40-års feiringen startet med kick-off-fest allerede i januar, og LLH Rogaland har hatt fire historiske tiårsmarkeringer. De deltok også i Folketoget på 17. mai, og arrangerte konserten «Coverlove» med Adele Erichsen, Jan Rune Holdhus og Hanne Sørvaag.

– Det har vært mye arbeid med denne 40-års markeringa. Mitt beste minne er «Coverlove». Vi var så spente, og det ble så bra. Neste år fortsetter vi med vårt vanlige arbeid, men vi ønsker å få til flere kulturarrangementer, noe var veldig vellykket i løpet av jubileumsåret, sier Dalum.

Når LLH Rogaland inviterer til gratisarrangement med Linda Eide, får publikum ta del i hennes skeive observasjoner i forhold til en mor, en fortid og en legning. Dette blandes i samme gryte og har blitt et absurd oppkok av hverdagstraumer. Siden det nærmer seg jul, lover Eide også en ekstra nær og ektefølt opplesing av diktet «Veslelesbas jolanatt». Diktet ender sørgelig, for det går fryktelig dårlig med den stakkars jenta som bestemmer seg for å fortelle familien sin at hun er lesbisk på selveste julaften.

– Mange i Norge har et kjært forhold til Linda Eides humor, og vi ønsket å invitere en gjest som flest mulig skulle ha lyst til å oppleve i et liveshow. Linda Eide er vår gave til regionen, sier Dalum.