LLH gjør en kuvending og trekker anmeldelsen av Jan-Aage Torp for hans uttalelser om at homofile er en kreftsvulst i samfunnet. Begrunnelsen er at ytringsfrihet er viktig i bekjempelsen av fordommer. – Uttalelsen om at jeg ville anmelde han kom i en opphetet steming i en radiodebatt, og var vel ikke helt gjennomtenkt, sier LLH-leder Jon Reidar Øyan til Blikk Nett. Øyan forteller at da han tok opp Torp-saken på nytt i organisasjonen denne uka stilte et enstemmig sentralstyre seg bak å trekke anmeldelsen.
– Vi kan selvsagt oppfattes som vinglete, men håper folk ser at vi har evne til å ombestemme oss når vi ser at vi har gjort en feil, sier Øyan.
Han understreker at LLH fortsatt tar sterk avstand fra pastorens uttalelser, men sier at organisasjonen har kommet fram til at anmeldelse ikke er riktig virkemiddel i denne saken.
– Jan-Aage Torp har ikke noen særlig injurierende kraft lenger, og vi må være forsiktige med å bruke anmeldelser som virkemiddel, gjør vi det for ofte vil det miste sin kraft. Vi ønsker heller ikke å bidra til at Torp får mer oppmerksomet for sitt ekstreme syn på homofile. Det ville være synd om vi bidrar til at han får et martyrstempel i fundamentalistisk kristne miljøer, sier Øyan.