Trønderparaden firedoblet på to år

– Jeg er imponert, stolt og rørt over hvor mye støtte vi har fått under årets pride, sier styreleder i Trondheim Pride, Sverre Ohlgren.

Publisert

For to år siden deltok 2000 mennesker i paraden under Trondheim Pride. I år deltok 8000.

– Jeg er imponert, stolt og rørt over hvor mye støtte vi har fått under årets Pride. I år har vi også fått med Forsvaret og politiet for første gang. Den store økningen viser at det er flere og flere som støtter vår sak, sier styreleder i Trondheim Pride, Sverre Ohlgren, til Blikk nett.

Sverre Ohlgren tror motstanden fra ekstreme grupperinger maner folk til å stille opp for minoriteter, samtidig som han også tenker at #gåformeg-kampanjen har hatt en effekt over hele landet.

– #Gåformeg-kampanjen viser at vi har litt å gå på i Norge i dag, og at det ikke nødvendigvis er så lett å være skeiv i Norge i 2017 som det mange vil ha det til. For oss som sitter i styret i Trondheim Pride har det ikke bare vært en happy parade, men en happy uke i sin helhet, sier han.

Ohlgren forteller at arrangementene på Pride House har vært veldig populære.

– Det har vært fulle hus og stormende jubel under debattene våre. Under onsdagens debatt om kjønn ble det så fullt at enkelte måtte gå. Ellers var også torsdagens guidede trikketur et innslag som folk satte pris på, sier han.

– En mangfoldig folkebevegelse

Nå er det kun lørdagens avslutningsfest på nattklubben Me som gjenstår, samt søndagens månedlige kaketreff med Skeiv Ungdom.

– Årets Pride avsluttes med fest og konsert med VOI VOI på nattklubben Me. Som styreleder må jeg si meg strålende fornøyd med innsatsen til alle de som har bidratt i stort og smått, både i og utenfor den skeive bevegelsen, sier han. Ifølge Ohlgren er Pride i ferd med å bli en mangfoldig folkebevegelse som ikke lenger bare heies fram av en kjerne av lhbt-ere, men også av grupper og enkeltpersoner utenfor bevegelsen som tror på et fargerikt og mangfoldig samfunn.

– Det gjør meg så glad og takknemlig, sier han. I forkant av paraden hadde styret i Trondheim Pride en målsetning om 5000 paradedeltakere. Nå som det viste seg å dukke opp langt flere, er det bare å fortsette å gi jernet for at Trondheim Pride vokser også i årene fremover, fastholder Ohlgren.

– Kampen er på ingen måte over. Heldigvis vokser bevegelsen og vi har bred støtte hos folket. Nå er det bare å nyte sist rest av dette årets Pride… Det har vært en glede for meg å lede dette fra start til mål, sier han.

Se Blikks galleri fra paraden: