Turbulens på Latter

Publisert

Verdens frekkeste og mest ufølsomme flyvertinne returnerer til Oslo. Tirsdag 21. oktober lander Pam Ann på Latter med showet «Plane Filthy». Australske Caroline Reid (45) er en anerkjent og beryktet standup-stjerne takket være sitt alter ego Pam Ann. Homsene elsker henne og flyverter flokker til showene hennes for å bli fornærmet på det alvorligste. Nå besøker hun Oslo for tredje gang med sitt groveste show noensinne.– Jeg gleder meg til å møte dere igjen. Dere nordmenn er fullstendig gale. Minnet mitt om Oslo blir mindre og mindre for hver gang jeg besøker dere. Jeg drar alltid til flyplassen med en hangover fra helvete. Jeg er fra Australia og vi drikker mye, men sammenliknet med nordmenn? Herregud, dere er på et annet nivå!

– Showet du kommer hit med heter «Plane Filthy». Hva er ideen bak tittelen?

– Jeg tenkte det var like greit å kalle det for hva det er, slik at jeg ikke ender opp med et tonn med klager.

– Får du mye klager etter et show?

– Jeg har opplevd at folk reiser seg og går i protest. Men det synes jeg er moro og jeg føler meg «ah ah amaaaazing» når det skjer. Men promotørene mine er ikke så glade for at det skjer selvsagt. Jeg vet ikke helt hva de som blir fornærmet eller sjokkert, tror showet handler om. Kanskje de tror de skal på et foredrag om luftfart? Men en tittel som «Plane Filthy» burde luke ut de som ikke eier humor.

Misunner nordmenn

Pam Ann er ikke redd for å kaste seg over kontroversielle temaer når hun tar for seg flyselskap etter flyselskap. Publikum består da også av flyansatte fra en rekke selskaper, og alle ler hysterisk når Pam Ann slynger ut fornærmelser og stereotypier.

– Du er ikke redd for å tøye strikken for langt?

– Nei. Jeg driter i det meste. Akkurat nå er Malaysia Airlines et hett tema, sier hun med en ond latter. Nei, ingen er fredet, heller ikke selskapet som eide flyet som ble skutt ned over Ukraina i juli i år. Likevel elsker de fleste flyselskap henne. Hun har vært med i en annonsekampanje for British Airways som fikk over en million treff i løpet av seks uker. Qantas selger Pam Ann-dvd-en «Come Fly with Me» ombord, og hun har i flere omganger jobbet for JetBlue når de har nylanseringer på JFK Airport.

– Har du noe å si om norske flyselskap?

– Jeg må jo snakke om Norwegian når jeg er i Oslo. De trenger en omgang, spør du meg. Ærlig talt … Norwegian ser ut som flyvende tamponger! Brukte, ferske og blodige, faktisk.

– Og hva med Norwegians flyverter og vertinner?

– Sexy! Egentlig liker jeg ikke å besøke Norge. Dere er så jævla vakre. Dere drikker som fisk, men likevel har dere en sunn og frisk aura. Det er urettferdig. Jeg misunner dere virkelig.

Hardcore lesber

Ikke overraskende har hun også en bråte med homsefans, til tross for eller på grunn av sine nådeløse karakteristikker, som heller ikke sparer homofile.

– Men hva med lesbene?

– Jeg har ikke hatt nærkontakt med norske lesber ennå, men jeg går ut ifra at de er mye ute i naturen og at de er skikkelig hardcore. Jeg har jo dyppet tungen min nå og da, men ikke noe mer enn det. Jeg tilber kuk, så enkelt er det. Skulle jeg derimot få meg en lesbisk elsker, så måtte hun være en norsk skogslesbe med øks. Jeg er åpen for det meste – slik nordmenn er, haha!

– Homoer elsker teknologi som sørger for å gi oss sex, som Grindr og Scruff. Følger du med i tida?

– Selvsagt! Har du ikke lastet ned Pam Ann-appen? Jeg har fått min egen app med informasjon om hvor jeg har show, reisetips, videoklipp og annet moro. Du kan også lage din egen profil og chatte med Pam Ann-fans over hele verden. Med så mange homser kan appen min fort bli en Pam Ann Grindr. Og det er jo bare kult!

– Reisetipsene dine er, hva skal man si … utradisjonelle? Du har blant annet et til dem som lider av flyskrekk: «Er du nervøs, følg med på flyvertene. Hvis de gråter eller ber, er du i trøbbel.» Kaller du det hjelpsomt?

– Haha, din frekke faen! Vel, jeg vil ikke anbefale noen å følge reisetipsene mine, men ikke skriv det. Jo, forresten – gjør det. Pam Ann, Plane Filthy, tirsdag 21. oktober, Latter, Aker Brygge, Holmens gate 1, Oslo. Mer info: pamann.com