TV-illingene

Publisert

Tvillingene Frank og Ivar Hesmyr Fallander (26) trodde de visste alt om hvordan den andre ville takle sykt hardt press da de ble med i tv-programmet The Amazing Race. Det gjorde de ikke. Tvillingene Frank og Ivar deltar i The Amazing Race Norge som har premiere på TV2 i morgen. Under innspillingen av realityserien har de sammen med ti andre tomannsteam, inkludert kjæresteparet Vichy Ericsson og Julie Aamodt, konkurrert om å vinne et kappløp jorda rundt. Underveis ble de utsatt for en rekke fysisk og psykisk utfordrende oppgaver. Premien er to biler og en halv million kroner. – Hvorfor ville dere være med på The Amazing Race?– På grunn av eventyret! Ingen vi kjenner trodde vi var så sporty. Vi er jo litt distré. Vi ville vise alle at dette kan vi, forteller Frank. – Vi har alltid villet gjøre noe sprøtt sammen. For eksempel reise eller åpne et galleri. Frank meldte oss på uten at jeg visste det, og allerede dagen etter var vi på intervju, smiler Ivar.

Hardt press

Når man reiser så tett sammen under ekstreme forhold, er det en fordel å være tvilling.Brødrene ble enige om at de kom til å være under sykt hardt press, og da er det fint å skrike til hverandre, og vite at det er over etter ett minutt. Men lærte de noe nytt om hverandre underveis? – Jeg har alltid trodd at jeg var den som var minst emosjonell og følsom. Men nå har Frank vist at han har vært den stabile og pushet på. Han tok tak i ting på en ny måte, avslører Ivar. Toromsleiligheten til Frank og samboeren Arnar på Alexander Kiellands plass i Oslo bærer preg av tvillingenes kreativitet. Ivar er utdannet grafisk designer og utdanner seg nå til å bli kunst- og håndverkslærer, og Frank er det allerede. Tvillingene har altså begge kunstneriske talenter, er reiselystne, og vil etter hvert også ha samme yrke. – Har dere vært forelsket i samme person noen gang?– Nei, heldigvis ikke, sier Frank. – Det hadde vært skummelt hvis det viste seg at den andre allerede hadde datet han. Men det har aldri skjedd. Hvis noen jeg kjenner, ikke kjenner Frank, så lurer de på om han også er homofil. Og mange synes at det er rart at begge er det. Men vi synes det er rart at de synes det er rart. Vi er jo prikk like, så noe annet hadde vært rart, ler Ivar.

Frank på handlenettet

Hvis tvillingbrødrene vinner Amazing Race kommer de til å ta med venner og familie på en stor reise, kjøpe leilighet, og skaffe flere tatoveringer. – Har dere vært fra hverandre over lenger tid noen gang?– Nei, bortsett fra den gangen jeg dro til Sør-Afrika som utvekslingsstudent. Men da sørget Ivar alltid for å ha med seg et handlenett med et bildetrykk av meg på, sier Frank – Det var en trøst. Jeg var livredd for å miste den, sier Ivar. The Amazing Race har premiere på TV2 onsdag 11. april kl 20.