Tv-kjendis med ny konjakk og restaurant

Publisert

Kenneth Ask fra NRK-serien «Livet er Svalbard», har flyttet hjem til Fredrikstad igjen. Førstkommende helg lanserer han Fredrikstad Konjakk og åpner sin egen fiskerestaurant, KlartD, på Hankø. Nå kan fjernsynsseerne igjen følge Kenneth Ask og de andre Svalbard-beboerne gjennom tretten episoder. NRK2 sender nemlig den populære serien i reprise hver onsdag kveld. Her får vi se restaurantsjefen på Polar hotell Spitsbergen, Svalbards eneste åpne homse, starte opp danseskole, arrangere moteshow og lansere en egen Svalbard-konjakk. King Midas og Mia Gundersen Nå har Kenneth Ask flyttet hjem til Fredrikstad igjen, og på sin egen 30-årsdag lørdag 7. mai, sørger han for at hjembyen også får sin egen konjakk. Allerede klokka ni om morgenen står han klar på Polet i Torvbyen for å signere 2005 flasker av i alt 5 000. Konjakken har han blandet i samarbeid med konjakkhuset Birkedal Hartmann og vinhuset Nofra. – Lørdag kveld har jeg invitert 200 gjester på fest på Hotell City. Både den spanske og franske ambassadøren kommer, det samme gjør Mia Gundersen, King Midas og Lisa Tønne – det blir topp underholdning, forteller Kenneth Ask som dagen etter åpner sin egen fiskerestaurant, KlartD, på Hankø marina, rett over sundet for Ari og Märthas sommersted Blokksberg. Skalldyr fra akvarier – Snora klippes klokka 14.00 på søndag, og vi serverer alle som kommer en skalldyrbuffet, lover Ask som har satt opp gratis busstransport fra Hotel City klokka halv to. Restauranten hans satser på fisk, skalldyr og sjømat. Ikke bare fersk, men levende sjømat som svømmer rundt i store akvarier inne i restauranten. For fem år siden overtok den Oslo-baserte eiendomsutvikleren Staff, Hankø Marina. – De bekoster en del av omgjøringen. Uterestauranten skal bygges inn, vi skal lage et tun hvor brødet skal bakes, urter skal vokse vilt og fisk, sjøkreps og reker svømme i akvarier med saltvann fra havet. Dessuten blir det vinloft og ikke vinkjeller. Konjakk til grill, vilt og ost Ask sier han vil legge like stor vekt på servering til gjestene i restauranten som på catering. – Du kan også ringe fra din båt på brygga og få maten servert direkte på dekk. Kenneth Asks lidenskapelige interesse for fransk gastronomi og kultur, førte han i kontakt med Birkedal Hartmann i Frankrike. Sammen med kjellermesteren hos det norske konjakkhuset, framstilte Kenneth Svalbard Cognac XO. Lørdag 7. mai er det Fredrikstad som får nyte godt av hans blandelyst. Ifølge Kenneth Ask vil konjakken passe til grillmat om sommeren, samt elg, rype og kraftige oster.

Powered by Labrador CMS