– I Kristiansand er det Kilden som er spesielt populær for tiden. Byens nye teater- og konserthus har hatt en knallstart med et utrolig variert program i fire forskjellige saler, sier Åge Bjelland.
– Det eneste problemet er at veldig mye er utsolgt, men sjekk innom nettsidene, så kanskje du er heldig og får billetter. Utstillingen «Mot naturens orden» vises nå på Agder Naturmuseum. Denne kan du få med deg frem til 15. april. Utstillingen ble først satt opp av Universitetet i Oslo og har siden det vært på rundreise i USA, Europa og Norge. Jeg oppfordrer også alle til å sette av siste helgen i august til en sørlandstur. Da arrangeres «Skeive Sørlandsdager», og under festivalen her kan du blant annet få med deg homoveteran Kim Friele og Norges lekreste homsekor, Oslo Fagottkor.

Åge Bjelland er sekretær i LLH Sør og sentral når lokallaget inviterer til skeive kafé og andre sammenkomster. LLh Sør arranger både temakvelder og ordinære kafeer. På programplakaten framover står alt fra vinsmaking, spillkvelder og quiz, men også skeiv disco og senere i år, sommerens store skeive begivenhet, Skeive Sørlandsdager.

– Har du gjort noe gøy kulturelt i det siste?
– Til nå har mars vært en mer enn vanlig aktiv måned på kulturfronten for meg. Jeg har fått med meg «West Side Story», konsert med Oslo-filharmonien og showet «Killer Queen» på Kilden, samt ett besøk på utstillingen «Mot naturens orden» på Agder Naturmuseum. «West Side Story» var selvfølgelig en høydare av disse fire, men konserten med Oslo-filharmonien var også kjempebra.

– Hvilken kultur syns du er undervurdert?
– Jeg er litt usikker. Jeg føler vel at det meste av kultur får sin fortjente plass.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?
– Jeg må trekke frem musikalen «Sweeney Todd» som jeg så på Det Norske Teateret i Oslo i forrige årtusen engang. Den handler om den forsmådde barbereren Benjamin Barker. Han kommer tilbake til sitt London under navnet Sweeney Todd for å hevne seg på de to som fikk han fengslet og sendt bort. Musikalen imponerte meg veldig og sitter fortsatt. Og nynorsk er jo ett flott teaterspråk.