Homosommer på festival

Publisert

Festivalsommeren er snart over oss og en titt på programmene viser at det i år er opptil flere skeive hjørner på festivalene. Slottsfjellfestivalen i Tønsberg kan skilte med hele to skeive band, The Gossip og The Organ. Rufus Wainwright har meldt sin ankomst til Quartfestivalen og Morrissey, skeiv eller ei, topper plakaten til Øyafestivalen i Oslo.

Slottsfjellfestivalen

går av stabelen 20.-22. juli i Tønsberg. Festivalen kan skilte med to navn som er store, både på den lesbiske indiescenen og på den streite alternativscenen,

The Gossip

og

The Organ

.Få band har levd opp til hypen som den amerikanske trioen The Gossip. Bandet spiller sexy postpunk som engasjerer både dansefoten og sjelen. «We will never die!» er et motto som har ført The Gossip ut på turneer med storheter som Le Tigre, John Spencer Blues Explosion, Stereo Total, White Stripes og Sleater Kinney. Kanadiske The Organ har blitt beskrevet som en kvinnelig krysning mellom The Cure og The Smiths. Bandet turnerte med britiske Kaiser Chiefs i 2005 og har siden turnert mye i både USA og Canada. Album «Grab that Gun» blir sluppet i Norge i løpet av våren. Mange kjenner kanskje bandet best gjennom tv-serien «The L-Word». Men nå kan du altså oppleve dem live på Slottsfjell Festivalen. Mer info:

www.slottsfjellfestival.no

Quartfestivalen

går av stabelen 4. – 8. juli i Kristiansand. Festivalen har

Rufus Wainwright

som et av trekkplasterne torsdag 6. juli. Rufus Wainwrights er for tiden aktuell med låta «The Maker Makes», hentet fra soundtracket til filmen Brokeback Mountain. En låt som i følge Wainwright handler vel så mye om det politiske klima i dagens Amerika som om karakterene i Brokeback Mountain. Wainwright er en singer-songwriter som ofte nevnes i samme åndedrag som Antony and The Johnsons. Han har snakket åpent om livet sitt, både om oppturer og nedturer som misbruket og avhengigheten av meta-amfetamin.Blant fansen til Rufus Wainwright finnes storheter som Morrissey og Elton John.Rufus Wainwright spiller på Quartfestivalen torsdag 6. juli. Mer info:

www.quart.no

Øyafestivalen

går av stabelen 9. - 12. august i Oslo. Festivalen har klart å få selveste

Morrissey

på plakaten i år. Ingen dårlig deal det. Og var du en av dem som ikke fikk billett til konserten på Sentrum Scene i april kan du nå oppleve den ultimate melankoliker i Gamlebyen, Oslo. Den nye plata, «Ringleader of The Tormentors» byr på skeive øyeblikk i god Morrissey-ånd. Som i låta «Dear God Please Help Me», hvor han synger ut: «Then he motions to me/With his hand on my knee/Dear God, did this ever happen to you?». I et intervju med musikkavisa NME nylig prøver Morrissey å forklare. «Det handler om å merke interesse fra en ‘han’, noe man ikke kan noe for, eller iscenesette, og deretter snu seg til Gud og spørre ‘Skjedde dette med deg også?’». Hva synes så Morrissey om Sir Elton Johns bryllup? «Jeg mener det er en bra ting og jeg mener det er historisk, og det betyr 100 poeng». Morrissey med band spiller på Øyafestivalens første dag, 9. august. Hvordan blir det, har du liljer og gladioler å selge blomster Finn ...?Mer info:

www.oyafestivalen.no