Populær blant partiene

Publisert

Lokalpolitiker Ole Henrik Grønn meldte seg ut av KrF på grunn av behandlingen han fikk i etterkant av at han sto fram som homse. Valget av hans nye parti ble gjort etter nøye vurdering. – Flere partier ville ha meg med, men det ble til slutt Ap. I mange spørsmål er ikke KrF og Ap så ulike, sier Grønn til Blikk Nett. Snart to måneder har gått siden Ole Henrik Grønn (24) meldte seg ut av Sarpsborg KrF. Kort tid etter at Grønn fortalte at han er homo gikk lokalpartiet ut i mediene og sa han var bra nok som KrF-politiker så lenge han var single, men ikke hvis han fikk kjæreste. Tirsdag kom nyheten om at Ole Henrik Grønn skal fortsette med politikk for Ap.– Det som skjedde i de to-tre ukene i sommer fikk jeg veldig mye reaksjoner på. Over 5000 tekstmeldinger, e-poster og telefoner. Oppmerksomheten ble også stor fra mediene i det jeg meddelte at jeg hadde gått over til Ap, forteller Ole Henrik Grønn til Blikk Nett.

Har et budskapGrønn sier at han hadde regnet med at det ble mye oppmerksomhet rundt hans person etter at han valgte å forlate KrF. Han føler også at dette ga han muligheten til få gjennom et budskap til unge, sårbare homofile og lesbiske.– Det har vært veldig slitsomt. Men jeg ønsker at unge mennesker skal få vite at det går an å komme ut av en slik situasjon jeg var i med beina godt planta på jorda, sier Ole Henrik Grønn.Den augustkvelden Sarpsborg KrF innkalte til hemmelig styremøte for å avklare hvordan de skulle forholde seg til sin homofile gruppeleder, ble en av de siste dagene Ole Henrik Grønn kunne kalle seg KrF-politiker. Etter åtte år i politikken sto han uten partitilknytning. Nå har han valgt å fortsette sin politiske karriere i Ap, som var et av flere partier som ønsket Grønn velkommen.

Gikk bredt ut– Etter at jeg meldte meg ut visste jeg at jeg fortsatt ville jobbe med positiv samfunnsutvikling og hjelpe enkeltpersoner. Da bestemte jeg meg for å gå bredt ut for å se på alle partiprogrammer og snakke med lokale og sentral aktører. Jeg har fått tilbud om medlemskap i flere partier, men jeg følte det var Ap som var mest spennende. Helse- og sosialspørsmål er det jeg er mest opptatt av, og akkurat her er Ap og KrF ikke så veldig ulike. I tillegg blir det jo flott å tilhøre et parti med eget homonettverk. Jeg gleder meg til å gå aktivt inn i nettverket og samarbeide med Håkon Haugli, sier Grønn som var ønsket i både Høyre og Venstre.

– Hva tror du dine tidligere partikolleger sier om at du har gått over til Ap?– De blir nok ikke så veldig overrasket over valget mitt. Folk som kjenner meg vet hva jeg brenner for og da skjønner de nok hvorfor jeg valgte å melde meg inn i Ap, sier Ole Henrik Grønn.