Urix

Bisart lovforslag

Floridas guvernør Ron DeSantis har fått gjennomslag for et lovforslag som vil ta omsorgsretten fra- og straffe foreldre som gir barn behandling for kjønnsinkongruens.

Floridas guvernør Ron DeSantis.
Publisert Sist oppdatert

Ron DeSantis pågående kulturkrig mot lhbt+befolkningen ekspanderer. I forrige uke godkjente delstatens utdanningsråd utvidelse av «Don’t say gay»-loven til å gjelde alle klassetrinn. I utvidelsen lå det i tillegg et forslag om å ta fra foreldre som tillater sine barn behandling for kjønnsinkongruens, omsorgsretten.

Farlig

Lovforslaget som også gir myndighetene rett til å gripe inn om man mener at barn er i fare for å få behandling, har utløst raseri. Leder for den amerikanske borgerrettighetsforeningen ACLU, Kara Gross, kaller ifølge The Independent, delstatens angrep på transpersoner for bisarr, unødvendig, grunnlovsstridig og ekstremt farlig. Demokraten, tidligere medlem av Representantens Hus og den skeive aktivisten, Carlos Guillermo Smith, kaller lovforslaget fascistisk.

Beskyttelseslover

Her hjemme vekker lovforslaget også bekymringer og leder for Skeiv Ungdom, Jane-Victorius Bonsaksen, sier til Dagsavisen, at signalene som kommer fra USA er dystopiske og grusomme.

FRI-leder Inge Alexander Gjestvang kaller utviklingen som kommer på toppen av forslaget om å forby unge kjønnsbekreftende behandling, dramatisk. Han påpeker at lovforslaget både er grunnlovsstridig og i strid med amerikanske Food and drug administration, FDA, og har blitt kritisert av World Professional Association for Transgender Health, WPATH.

Gjestvang forteller at flere amerikanske stater har vedtatt «shield laws», som både skal beskytte transpersoner, deres behandlere og familier, og hindre utlevering av informasjon og personer til stater med inhuman translovgivning.

Hevntokt

Ifølge lgbtqnation.com begynner nå Floridas republikanere å reagere på DeSantis’ politiske posisjonering som presidentkandidat. Mange støtter ikke hans angrep mot transpersoner og hans personlige vendetta mot private selskaper som ikke støtter hans kamp. En republikansk politiker har uttalt anonymt at de ikke kan fortsette denne kansellerings- og hevntoktpolitikken.

Powered by Labrador CMS