Urix

Male State truet senest i juli med å drepe journalisten Anna Mongaits barn etter at hun intervjuet et likekjønnet par i sitt tv-program. En domstol i Volga har nå nedlagt forbud mot den russiske ekstremistgruppa.
Male State truet senest i juli med å drepe journalisten Anna Mongaits barn etter at hun intervjuet et likekjønnet par i sitt tv-program. En domstol i Volga har nå nedlagt forbud mot den russiske ekstremistgruppa.

Forbud mot «nasjonalpatriarkisk» hatgruppe i Russland

Publisert

DEN RUSSISKE kroppsbyggeren Vladislav Pozdnyakov grunnla i 2016 online-gruppa Male State der medlemmer i all hovedsak er åpne ultranasjonalister, rasister og kvinnehatere – og snakker varmt om blant annet feiringer av Hitlers fødselsdag. Gruppa har aktivt forfulgt kvinner som de mener ødelegger den russiske nasjonen med umoralsk oppførsel, homofili og omgang med innvandrere. Gruppa truet senest i juli med å drepe journalisten Anna Mongaits barn etter at hun intervjuet et likekjønnet par i sitt tv-program.

I 2018 ble Pozdnyakov dømt for å ha oppfordret til hat mot kvinner. Et år senere flyktet Mr. Pozdnyakov til Polen «fordi han mener at Russlands nåværende herskere er for kvinnevennlige». Eksilet hindret ham imidlertid ikke i å holde hatet opp hos sinte mannlige fans i Russland. Han har rundt 83 000 abonnenter på Telegram-kanalen sin. Medlemmene søker etter mennesker, vanligvis kvinner, som uttrykker feministiske eller homovennlige synspunkter på sosiale medier, eller er i pornoindustrien, og bruker deretter nettbaserte verktøy for å finne dem. Mange av ofrene mottar bilder av sine hjem eller slektninger. Trusselen er ikke vanskelig å skjønne.

Ifølge Pozdnyakov er gruppas ideologi «nasjonalpatriarki» Etter en høring i oktober i den regionale retten i Nizhy Novgorod i Volga-distriktet, er nå gruppas aktiviteter forbudt og er også klassifisert som en terroristorganisasjon på lik linje med Taliban.

Under høringen karakteriserte det russiske innenriksdepartementets antiterrorsenter Male State-gruppa som antifeministisk, anti-lhbt og rasistisk. «De promoterer et radikalt patriarkat med det for øyet å endre Russlands konstitusjonelle struktur».

Kilde: Russia Today, Oltnews.com

Powered by Labrador CMS