USAs beste homoby

Publisert

Det amerikanske homomagasinet «The Advocate» har kåret USAs femten beste homobyer. Det amerikanske homomagasinet «The Advocate» har kåret USAs femten beste homobyer. Overraskende nok kom verken San Francisco, Los Angeles eller New York med på listen.

San Francisco har lenge blitt sett på som homohovedstaden og er et populært reisemål for homoer fra hele verden, men skal vi tro homobladet The Advocate finnes det minst femten andre byer i USA som er mer homo enn den selverklærte homohovedstaden.

Selv om Georgia ikke blir sett på som den mest homovennlige staten i USA, er delstathovedstaden Atlanta den beste homobyen i USA ifølge «The Advocate».

Magasinet har delt ut poeng til hver by ut fra sju kriterier som blant annet antall homofile tillitsvalgte, antall cruisingplasser pr innbygger, antall husholdninger av samme kjønn pr innbygger og antall homobarer pr innbygger.

«Hotlanta»

Selv om Georgia bare har noen få homofile tillitsvalgte og ingen lover som støtter homofile ekteskap, scorer byen høyt på den sosiale og kulturelle biten. Med 29 homobarer fordelt på de 537 958 innbyggerne, er det ikke uten grunn at USAs 33. største by har fått tilnavnet «Hotlanta».

– Guttene i Atlanta er kjekke, jentene er grasiøse og de homofile sportsligaene er veldig godt organisert. Dessuten, hvem lar seg vel ikke sjarmere av den søte Georgia-aksenten?, skriver korrespondent Mike Albo i begrunnelsen.

Atlanta arrangerer flere store skeive arrangementer, inkludert et av landets største pridefester i oktober og MondoHomo, en queer musikk- og kunstfestival som arrangeres i mai.

Burlington, Iowa City, Bloomington og Madison følger etter Atlanta på de neste plassene, mens de selverklærte homo-byene San Francisco, New York og Los Angeles ikke en gang fikk plass på listen til USAs største lhbt-magasin.

Dette er ifølge USAs femten beste homobyer byer:

1. Atlanta, Georgia

2. Burlington, Vermont

3. Iowa City, Iowa

4. Bloomington, Indiana

5. Madison, Wisconsin

6. New Orleans, Louisiana

7. Fort Lauderdale, Florida

8. Portland, Maine

9. Austin, Texas

10. Seattle, Washington

11. Gainsville, Florida

12. Ashville, North Carolina

13. Springfield, Massachusetts

14. San Diego, California

15. Albuquerque, New Mexico