Uslåelige Cupbomba

Publisert

Cupbomba vant finalen i håndball for kvinner for fjerde gang under Raballder Cup i Oslo i helga. Cupbomba møtte Raballder Damer i finalen og gikk til slutt av med seieren.– Det var litt uventet, for Raballader Damer er et veldig bra lag. Vi var faktisk litt nervøse, sier Cupbombas trener Jannicke til Blikk Nett. At seieren var uventet kan nok vitne om litt påtatt beskjedenhet med tanke på at Cupbomba vant finalen for fjerde gang.– Cupbomba har vunnet tre år på rad og i år var det tydelig at Raballder hadde mobilisert litt ekstra for å kunne ta oss. Det er ikke sånn at vi tar seieren på forskudd, men i år tok vi vår fjerde seier og er kjempeglade. Jannicke forteller at det ble harde tak i finalen på Idrettshøyskolen.– Absolutt, men jeg tror Raballder ble slitne på slutten, og Cupbomba er veldig godt trent, sier hun og ler godt. De fleste spillerne på Cupbomba spiller til vanlig på laget Haslum men samles hvert år i Cupbomba for å delta i Raballder Cup.– I tillegg er det noen som ikke spiller i det hele tatt, men de blir med når jeg kaller inn til dyst i Cupbomba. Cupbomba er kjente for sine knallrosa drakter og høye energi, både på og av banen. På nattens bankett stilte laget også med knallrosa boaer da de skulle ta i mot gullmedaljer. Men det betyr ikke at Cupbomba er et skeivt lag.– Nei, dette er en gjeng heterofile jenter. Vi ble kjent med Raballder Cup da vi spilte sammen med Raballder i 6-divisjon, og siden har vi deltatt i cupen, sier Jannicke til Blikk Nett. Hun mener Raballder Cup er en viktig begivenhet.– Og for oss er det veldig moro å få lov å være med. Dette er en cup hvor man kan få være seg selv og stå for den man er. For de som er homofile og lesbiske må det være ekstra flott å ha en mulighet til å få være seg selv, helt og fullt. – Men ikke tro at vi lar oss slå selv om vi spiller i en skeiv cup. Vi går for å knuse motstanderen hver eneste gang, streit eller skeiv, sier Jannicke.

15 nasjoner

Raballder Cup ble avsluttet med stor bankett og premieutdeling på Ballroom. Hele 15 nasjoner deltok i årets cup og Ballroom var fylt til randen av idrettsutøvere og festglade cupdeltagere denne lørdagskvelden. Lederen av Raballder Cup 2013, Espen Edvardsen, er godt fornøyd med årets cup.– Vi hadde tennis som ny gren i år og det var spennende. Foreløpig er det i startfasen og om det blir tennis neste år også gjenstår å se.

– Hva med bryting, nå som sommer-OL ikke lenger inkluderer den grenen?

– Ja, hvis noen har lyst å ha med bryting i Raballader Cup så er det bare å sette i gang. Jeg er ganske sikker på at det ville blitt en populær gren, sier Edvardsen til Blikk Nett. Cupbomba var ikke det eneste heterofile innslaget i årets cup.– I Raballder Cup er alle type lag inkludert og det var heterofile lag i både håndball og volleyball. Motivasjonen vår er å gjøre sport synlig og at sportsgleden er noe lhbt-folk og heterofile har felles, avslutter Edvardsen.

Full oversikt over resultatene finnes her:

raballdercup.com