Varmer opp til cup

Publisert

Blikk Nett stakk innom Sjakk Matt for å hilse på tilreisende og byfolk som alle var kommet for å registrere seg til årets Raballder Cup. Norges største skeive sportsarrangement, Raballder Cup, forventer minst 350 deltakere til kampene lørdag 18. februar. Denne gangen er det også en egen dameturnering. Kampene fordeler seg på Iderettshøyskolen og Ekeberghallen. Den første vi traff på var sjefen sjøl, Kresten Lyngstad. Til tross for at arbeidet med cupen startet for over et år siden så Lyngstad fattet ut og han er selvsagt klar til å gjøre en innstats på banen i morgen med sitt eget lag Raballder Håndball.  

Raballder Cup-jomfru

Blikk Nett traff også en Raballder Cup-jomfru, hele veien fra Malmø. Daniel deltar på cupen med laget Malmö Devilants, som spiller Volleyball.– Vi hørte om Raballder Cup på en annen turnering vi spilte på i fjor. Vi er ofte ute og spiller på turneringer, og da snapper vi opp tips om nye reisesteder, sier Daniel til Blikk Nett. Han vet ikke så alt for mye om motstanderlagene Malmö Devilants skal møte i morgen,– Men vi går jo på for å vinne selvsagt. Men først og fremst så er vi her for å ha det kult, og når vi har det bra spiller vi ekstra godt. Det er nok av aktiviteter utenfor sportarenaen også.– Jeg tror jeg er en av få som er single på laget mitt, sier han og gir inntrykk av at han skal benytte seg av festtilbudet. Blikk Nett og Daniel får så selskap av Siri på Sjakk Matt. Hun er en erfaren Raballder Cup-deltaker og spiller på Raballder Innebandy.– Jeg har vært med på cupen så lenge innebandy har vært en øvelse, så i fire-fem år. Hun er ikke i tvil om hvordan hun skal selge inn cupen til nyankomne Daniel fra Malmø.– Det er det sosiale, og det at man møter mennesker fra mange land. Det sosiale til tross. For Siri og Raballder Innebandy er det blodig alvor når de går på banen lørdag 18. februar.– Ja vi har en tittel å forsvare. Vi vant i fjor og det etter en evig kamp med svenskene i Stockholm Snipers. Så vi går for seier i år også. Men når sant skal sies, så er vi med på dette fordi det er utrolig gøy. Håndball spilles i Ekeberghallen og innebandy og volleyball på Idrettshøyskolen når startskuddet går lørdag morgen. Når isposer, teip, klister og drakter, dommerfløyter og førstehjelpsutstyr er lagt bort på lørdag ettermiddag, er det klart for bankettmiddag og påfølgende fest.  

Ønsker seg Out Games i Oslo

Raballder Cup har opp gjennom årene vokst seg stadig større. Fra tolv-tretten lag, har for eksempel Raballder Volleyball de siste årene fått med over 20 lag. Cupen og lagene er blitt godt kjente i Europa, og Raballder-lagene har selv deltatt i mange turneringer i utlandet. Nå som Europride legges til Oslo i 2014 har Kresten Lyngstad og de andre i Raballder begynt å leke med tanken på å arrangere Out Games i Oslo. Det er foreløpig på idébordet. – Vi er allerede i samtaler med Skeive Dager om et Out Games. Skeive Dager har blitt utrolig proffe på kultur, politikk og fest. Mens vi har gode erfaringer med å arrangere sportsfestivaler. Nå skal Skeive Dager først få bryne seg på Europride, før vi tenker lenger. Og vi skal bryne oss på helgens Raballder Cup, avslutter Lyngstad.

Info om spilletider, arenaer, bankett og fest finner du her:

raballdercup.com