Verdens aidsdag

Publisert

Verdens aidsdag (World Aids Day) er en verdensomspennende solidaritetsdag for alle som er berørt av hiv og aids. Dagen markeres over hele verden 1. desember, og ble iverksatt av Unaids - FNs organ til bekjempelse av hiv/aids, i 1988. Fram til 2005 ble Verdens aidsdag (World AIDS Day) organisert av Unaids, som valgte tema etter konsultasjon med andre organisasjoner. Senere er ansvaret for Verdens aidsdag overlatt til en uavhengig organisasjon, The World AIDS Campaign (WAC).

Program for Verdens aidsdag

Oslo

Fredag 30. novemberFagkonferanse: Hvor langt er forskerne kommet og hvordan foregår forskningen for å komme fram til en vaksine? HivNorge vil også i år invitere til fagkonferanse på Verdens aidsdag. Siden Verdens aidsdag i år er på en lørdag vil fagkonferansen holdes fredag 30. november. Den vil bli holdt i Nationalgalleriets auditorium, Universitetsgata 13, kl 10-14. Temaet for årets konferanse er vaksine. Det vil bli foredrag ved blant andre professor Dag Kvale ved Oslo universitetsykehus, Fiona Barr fra International Aids Vaccine Initiative, Céline Mias fra International Partnership for Microbicides and Maja Sommerfeldt fra Bionor Pharma.Innlegg ved helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre. Påmelding til [email protected] er nødvendig (oppgi navn og epostadresse), da det serveres enkel lunsj. Gratis adgang. Faglig vorspielArrangementet har i år tittelen Legalize it, og foregår i Storgata 14 (Tidligere Habibi cafè) Alle ønskes av hjertet velkommen til et sprekt og spenstig vorspiel kl 18-21.Arrangert av Pion og FHN. Lørdag 1. desemberSolidaritetsmarkeringInterreligiøs solidaritetsmarkering lørdag 1. desember kl 17.30 til 20 i Bymisjonssenteret på Tøyen, Oslo.

Bergen

Lørdag 1. desemberStands på Torgalmenningen fra kl 14 til 16.30Kom og svar på quizen vår og få en hiv-pin.Gløgg og pepperkaker. SolidaritetsgudstjenestePrest i Bymisjonen Eiel Holten, prosjektleder Hilde Linnsund og ordfører Trude Drevland.Koret Sapfonia synger.Offer til hiv-arbeid.Korskirken, kl 17.30 – 18.30 Verdens Aidsdags-kveldStig van Eijk med band spiller.Informasjon om RAID-prosjektet til LLH.Kl 19.Fincken, Nygårdsgaten 2A Verdens aidsdag i Bergen er et samarbeidsprosjekt mellom LLH Bergen og Hordaland, Kirkens bymisjon, Aktivt valg, Åpen kirkegruppe og Skeive studenter.

Trondheim

1. desember er en dag med mange aspekter. En dag for å minnes dem som ble offer for viruset i en tid da det ikke fantes gode medisiner og et behandlings tilbud. Det er en dag for å løfte blikket, der vi her hjemme har gode medisiner og effektive tester er det fortsatt mange rundt om i verden som ikke har tilgang på dette. Vi har alle et ansvar for sikrere sex og for å ta vare på vår egen helse. Samtidig må vi som samfunn passe oss for å stigmatisere og fremmedgjøre dem som lever med hiv. Kl. 19: Lysmesse i Vår Frue kirke, i samarbeid med Kirkens Bymisjon, prest Siv Limstrand, appeller ved blant andre leder i LLH Trøndelag Eivind Rindal. Kl 20: Vi går samlet fra kirken til Metro, hvor RAID har varmestue, det blir gratis kaffe og noe å bite i, LLH ordner med fakler for dem som ønsker det.