Vesterålen pride première

Lørdag 29. juli får Vesterålen sin aller første pride. Hurtigruten er helt med på notene og inviterer til åpent skip på MS Kong Harald før den kaster loss.

Publisert

Lørdag 29. juli får Vesterålen sin aller første pride. Hurtigruten er helt med på notene og inviterer til åpent skip på MS Kong Harald før den kaster loss.

–Vi håper at folk stiller opp. For kommer folk, da blir det pride, sier initiativtaker og leder av Vesterålen Pride Kamilla Therese Ravn Fossem til Blikk Nett.

Pride-arrangementet i Sortland starter kl. 1130 med en parade fra Sortland Torg som tar turen om bord på Hurtigruten før den ender på Kulturfabrikken. Der fortsetter festen med taler og underholdning og filmen «Pride». Om kvelden spiller det lokale bandet Trinity pridelåter, og arrangørene lover allsang utover natten.

Bare positivt

–Alle har vært så positive til hva Vesterålen Pride står for. Både privatpersoner, organisasjoner og næringslivet. Vi har fått svært få negative reaksjoner, sier Fossem, som fikk ideen under 20-årsjubileet for Sortland by 19. juni i år.

–Sortland skal være en modig, inkluderende og annerledes by. Og selv om vi kun hadde kort tid på oss, tenkte jeg ’det er nå vi er moden!’. Vi valgte 29. juli på grunn av nazimarsjen som skulle foregå i Fredrikstad. Trondheim har også sin Fargefest den dagen, påpeker Fossem.

Selv er hun bifil og har vært åpen til sine nærmeste.

–Det har vært litt snakk om at det er vanskelig å stå frem på små plasser. Problemet er at når vi gjør det til en privatsak, vinner de som er negative til oss. Vi som er skeive må selv gå ut i offentligheten sånn at våre stemmer blir høyest.

–Jeg håper at Vesterålen Pride kan bidra til at folk i etterkant synes det er enklere å stå frem.

Se hele programmet for Vesterålen Pride her.