– Vi deler en drøm

– Vi deler en felles historie og en felles drøm om en framtid hvor det er plass til oss alle.

Publisert

– Vi som står her i dag er på mange måter en familie. Ikke av blod, men fordi vi deler en felles historie og en felles drøm om en framtid hvor det er plass til oss alle, sa FRI-leder Ingvild Endestad etter Tromsø Arctic Pride-paraden lørdag 10. november.

Tromsø Arctic Pride-paraden startet fra Kongsbakken skole lørdag 10. november og nærmere 50 lag, organisasjoner, politiske partier, foreninger og bedrifter hadde meldt sin deltagelse, samt alle som gikk med liv og lyst og laget liv.

Paraden markerte høydepunktet under årets festival, som startet allerede 2. november og avsluttes søndag 11. november. Festivalen har bydd på kultur, politikk, paneldebatter og konserter og lørdag 10. november står selveste Willam, kjent fra RuPaul’s Drag Race på scenen på Clarion Hotel The Edge, mens Skeiv Ungdom inviterer til Pride Night-fest i Grønnegata.

Etter paraden ble det tradisjonen tro delt ut Homofrydprisen, som i år gikk til tre aktører: Troms idrettskrets, Tromsø Idrettsråd og Troms Fotballkrets. Se begrunnelsen her:

Ordfører i Tromsø, Kristin Røymo, holt appell etter paraden. Se den her:

I sin appell snakket FRI-leder Ingvild Endestad om alle pridefestivalene som har blitt arrangert her til lands i år.

– Men få ting er så vakkert som å komme hjem hit i nord, sa Endestad som selv kommer fra Harstad hvor det ble arrangert pride for første gang i september i år.

Endestad løftet fram årets pride-tema familie i sin appell.

– Vi som står her i dag er på mange måter en familie. Ikke av blod, men fordi vi deler en felles historie og en felles drøm om en framtid hvor det er plass til oss alle.

Se appellen her:

Se bilder fra Tromsø Arctic Pride-paraden