Begard Reza og Thee-Yezen Al-Obaid. Foto: Reidar Engesbak.
Begard Reza og Thee-Yezen Al-Obaid. Foto: Reidar Engesbak.

– Vi er i sjokk!

Lhbtqi-organisasjonen Salam holder åpent hus etter terrorangrepet i Christchurch på New Zealand. – Nettverket vårt er i sjokk.

Publisert

Lhbtqi-organisasjonen Salam holder åpent hus etter terrorangrepet i Christchurch på New Zealand. – Nettverket vårt er i sjokk.

Salam er en frivillig organisasjon som fremmer et inkluderende og trygt miljø for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, og/eller andre ikke-kjønnsnormative med minoritetsbakgrunn i Norge.

I kjølvannet av terrorangrepet mot to moskeer i Christchurch på New Zealand, som har krevd minst 49 menneskeliv, åpner Salam lokalene sine for nettverket og andre har behov for å være sammen i et fellesskap.

Terrorangrepet fant sted i Linwood-moskeen og Al Noor-moskeen, kort tid etter at fredagsbønnen hadde startet. Så mange som 500 personer kan ha befunnet seg inn i moskeene da de ble angrepet. Syv ble drept i Linwood-moskeen, mens 41 ble drept i Al Noor-moskeen. Én person døde senere på sykehus.

Før terrorangrepet la den mistenkte 28-åringen, Brenton Tarrant, ut et manifest hvor han blant annet skriver at han er inspirert av Breivik.

– Denne terroren kommer ikke som noen overraskelse dessverre. Det er mer som et logisk skritt med tanke på hvordan islamofobi og fascisme henger sammen, og hvordan det øker i omfang, sier Begard Reza, generalsekretær i Salam.

Reza forteller at Salams nettverk er i sjokk etter nyhetene fra New Zealand.

– Til tross for at vi alle vet at slike ting skjer så alt for ofte, er nettverket vårt både sjokkerte og redde nå.

Slike terrorhandlinger rammer ikke bare de som er målet der og da.

– Når et minoritetsmiljø utsettes for terror, påvirker det alle som tilhører samme minoritet. Selv om New Zealand er langt unna vil denne terrorhandlingen også kjennes i muslimske miljøer i Norge, også oss i Salam, sier Thee-Yezen Al-Obaide, grunnlegger og styremedlem i Salam, til Blikk.

Langt borte eller ei. Terrorhandlingen setter sine spor langt utenfor New Zealands grenser.

– Når alt kommer til alt, er ikke New Zealand så langt unna. Spesielt med tanke på at terrorhandlingen var målrettet mot muslimer og at gjerningspersonen selv har gitt uttrykk for at han er inspirert av den norske terroristen Breivik. Han har også sagt at han ville hevne den svenske 11-åringen Ebba Åkerlund som ble drept i et lastebilangrep i Stockholm i 2017. Det gjør at terrorangrepet føles veldig nært, sier Begard Reza.

Salam åpner dørene til lokalene sine i Akersveien 27 i Oslo fra kl. 18 fredag 15. mars. Mere info her: Salam på Facebook