– Vi må sikre hivarbeidet

Publisert

Blikk Nett skrev i går at Helseutvalget sliter med store underskudd og vil bli nødt til å kutte ut enkelte aktiviteter. – Det er fryktelig trist at Helseutvalget ikke har hatt bedre kontroll, sier LLH-leder Bård Nylund. – Situasjonen slik den er nå gjør at dette vil gå utover forebyggingsarbeidet overfor menn som har sex med menn. Jeg håper det ikke blir slik, men det vil nok bli vanskelig å sørge for at det ikke får konsekvenser for dette arbeidet.

– Hvilke konkrete konsekvenser tenker du på?

– Helseutvalget har selv foreslått å kutte ned på kondomdistribusjonen, og det vil jo få konsekvenser. Tilgjengelighet på kondomer og vannbasert glidemiddel er avgjørende for målgruppa og Helseutvalget har en lang tradisjon med å sende ut kondomer og glid, så at de nå velger å kutte det tilbudet er svært beklagelig.

– Er det aktuelt for LLH å utvide sitt hiv-arbeid?

– Det er klart at LLH vil være veldig bevisst på hva slags type forebyggingsarbeid vi skal drive. Å dele ut kondomer og glid har vært en av kjerneoppgavene til Helseutvalget i alle år, så jeg synes det er veldig rart at de velger å kutte i det tiltaket. Kondomordningen er såpass viktig at LLH vil gå i dialog med Helsedirektoratet om hvordan dette skal løses, sier Nylund til Blikk Nett. – Dersom LLH får finansiert et kondomtiltak, så er det en ordning det vil være uproblematisk for oss å utføre.