Mr. Gay Polen og Mr. Gay Russland kan ikke stille i kåringen av Mr. Gay Europe lørdag 24. juni. Russlands kandidat blir hjemme på grunn av manglende visum. Polens kandidat har blitt mobbet bort fra universitetet etter oppslag i lokalpressen. Det er en stresset og opprørt Morten Rudå som møter Blikk Nett i Pride Village.
Lørdag er dagen da Mr. Gay Europe skal kåres, men nå mangler Rudå to kandidater,
– Vi har mistet Mr. Gay Polen og Mr. Gay Russland, forteller Rudå. Viktor Koroteev som vant tittelen Mr. Russland fikk ikke visum til Norge og kan ikke delta. Den Norske Ambassaden viste til stor arbeidsmengde som grunn for at Mr. Gay Russland ikke fikk den nødvendige innreisetillatelsen,
– «Vi har så mange turister som skal reise nå» var forklaringen fra ambassaden. Hadde han skullet delta på et idrettsarrangement ville det sikkert vært anderledes, sier Rudå til Blikk Nett.
Grunnen til at Mr. Gay Polen ikke kommer er mer alvorlig,
– Når Sebastian vant tittelen ble det skrevet om i den lokale pressen i Poznan. Resultatet var at han ble mobbet ut av Adam Mickiewicz University hvor han studerer geografi, forteller Rudå.
– Han kunne virkelig fått en flott opplevelse her i Oslo. Det å møte så mange andre flotte kandidater og stolte mennesker. Vi har sponset en del av utgiftene hans for å gjøre deltagelsen i Mr. Gay Europe mulig, sier Rudå og er bekymret fordi ingen har hørt fra den polske kandidaten på flere dager.
Mr. Gay Europe kåringen går som planlagt, men det er tydelig at fraværet av de to kandidatene har satt følelsene i sving hos Mr. Gay Europe presidenten. Mr Gay Europe og Pride Ball.
Lørdag 24. juni
Rockefeller
Inngang kr 375.
Med EuroPride-pass kr 290.
Les mer om Prideball & Mr. Gay Europe