Den anerkjente New York-baserte koreografen Trajal Harrell gjester Oslo Internasjonale Teaterfestival i mars med tre forestillinger i serien «Twenty Looks or Paris is Burning at The Judson Church».

«(M)imosa» er den mellomstore episoden i serien og et verk av koreografene Cecilia Bengolea, François Chaignaud, Marlene Monteiro Freitas og Harrell selv. «(M)imosa» handler om et ønske om å være en annen og hvor umulig det er.

Forestillingen kombinerer samtidsdans, transvestisme, glamour og humor.
«Twenty Looks » har gjort Harrell til en av samtidsdansens største navn. Serien ser for seg et møte mellom tidlig postmoderne dans, og stilarten «voguing» som oppsto i Harlem på begynnelsen av 60-tallet. Den ble hovedsaklig utøvd av afroamerikanske og latinamerikanske skeive, og den sensuelle dansestilen er en pastisj på den elegante moteverdenen – som ble mainstream mye senere, for eksempel gjennom Madonnas «Vogue» og dokumentarfilmen «Paris is Burning».

«Hva ville ha skjedd i 1963 om noen fra voguingmiljøet i Harlem hadde dratt til Greenwich Village for å opptre sammen med de tidlige postmoderne i Judson Church?», spør Harrell.

Judson Church var stedet der pionerene innen postmoderne dans, som Trisha Brown, Lucinda Childs og Steve Paxton, arbeidet i årene 1962-1964.

I forestillingen «Antigone Jr. – Plus Plus» danser Harrell sammen med Thibault Lac. Den greske tragedien er skalert ned til første scene, som skildrer forholdet mellom Antigone og hennes søster Ismene, og deres tragiske skjebne. I den tredje forestillingen «XS» i «Twenty Looks»-serien, reformulerer Harrell minimalismen fra 60-tallet i en intim og sensitiv solo.

Trajal Harrells arbeider har blitt vist på festivaler i blant annet Paris, Wien, Berlin og Rio de Janeiro, og i tillegg i en rekke gallerier som MoMA, The New Museum, The Bronx Museum of the Arts og Art Basel – Miami Beach.

Konkurranse:
Hvilket år kom dokumentaren «Paris is Burning»?
Svar sendes til: konkurranse@blikk.no
NB! Husk navn og telefonnummer.
Svarfrist onsdag 12. mars.

Twenty Looks or Paris is Burning at The Judson Church, 13. – 23. mars, Oslo Internasjonale Teaterfestival, Black Box Teater, Marstrandgata 8, Oslo.

Mer info: blackbox.no