71BODIES til Dansens Hus

Kompaniet 71BODIES er aktuelle på Dansens Hus med sitt kunstneriske prosjekt, «In First Person», laget om og av transpersoner fra Norge og Europa.

Publisert

«In First Person The Dance» er et møte med ni transkjønnede utøvere på en reise der grensene mellom trans/ikke trans, utøvere/publikum og scene/hjem oppheves. Forestillingen leker med begrepene virkelighet og fiksjon, ser på konsekvenser av ulike valg og hvilke kropper som representeres på scenen, og formidler en ny måte å skape skjønnhet og begjær på.

«In First Person» springer ut fra et ønske om å inkludere, involvere og anerkjenne alle i samfunnet, og skape et rom der vi har mot til å tre inn i mørket og fargelegge hverandres gråsoner. I en tid med sosial avstand er målet vårt andre former for intimitet. Transkjønnede kan ikke forandre seg alene – samfunnet må forandre seg med dem.

«In First Person» hadde premiere under Oktoberdans 2020. Denne samarbeids-performancen består av tre deler: «The House» [Digital], «The Festiva»l og «The Dance» – hvorav siste del altså vises på Dansens Hus.

«In First Person», torsdag 8. april til søndag 11. april, Dansens hus, Vulkan 1, Oslo

Info: 71BODIES | Dansens Hus

Powered by Labrador CMS