Jakten på årets Oslo Pride-låt har startet

Er du artisten som leverer den offisielle Oslo Pride-låta i år. Konkurransen er i gang.

Publisert Sist oppdatert

Oslo Pride 2021

Oslo Pride vil som vanlig ha fokus på skeiv tematikk gjennom hele juni med vår egen pride-uke i spissen. Fra 18. til 27. juni 2021 er det klart for tidenes smittvernsvennlige folkefest, samlingspunkt og fristed for de av oss som bryter normene for kjønn og seksualitet.
Info: www.oslopride.no

For mange er det å føle seg som en del av noe større selve definisjonen på Oslo Pride og den skeive bevegelsen. Oslo Pride leter nå etter en låt som vil samle og forene de av oss som bryter normene for kjønn og seksualitet.

Oslo Pride som festival består av konserter, foredrag og debatter som viser bredden i bevegelsen og mangfoldet i samfunnet. Musikk har alltid vært en sentral del av bevegelsen og listen over såkalte «anthems» er lang, og den blir større og større for hvert år.

I Norge er det Oslo Pride som sørger for låtene som for evig og alltid vil forbindes med pride akkurat det året den ble sluppet. I 2007 ble «Drop Dead Gorgeous» av Queentastic kåret til den aller første Oslo Pride-låta. Siden har låtene kommet som perler på en snor, som for eksempel «Werk Like Beyoncé» av Espen Andreas Haugland i 2016, «Family» av Tom Hugo, kjent fra gruppa Keiino, i 2018, og «Beauticool» av Annsofi & Me i 2020.

Oppløftende og fengende

Nå venter Oslo Pride spent på nye bidrag til Oslo Pride-låta 2021

– Har du laget en låt som bør bli «årets Oslo Pride-låt? Send inn en demo, et hjemmeopptak eller ferdigprodusert låt. Det å ha Oslo Pride-låta byr på medieoppmerksomhet og tilgang til et fantastisk Pride-publikum, som er klare for å danse til akkurat din låt under Pride, sier Majken Evensen, fagsjef for Event & Booking i Oslo Pride i en pressemelding.

Oslo Pride-låta 2021 skal være oppløftende og leken med fengende melodilinjer. En vinnerlåt har god tekst, er fengende og lett å synge med på. Det er ikke et krav at låta er skrevet spesifikt for Oslo Pride, men den må stå i stil med årets feiring og årets tema som er internasjonal solidaritet.

Send ditt bidrag

Frist for innsending: 30. april 2021. Juryen stemmer fram tre låter blant de innsendte bidragene og artistene kontaktes. De tre låtene presenteres så for publikum, som stemmer på sin favoritt.

Konkurransen i sin helhet avsluttes i slutten av mai og vinnerlåten kåres.

For info, regler og praktisk informasjon, sjekk nettsidene til Oslo Pride: oslopride.no

Powered by Labrador CMS