Med kampanjen «Skeive funkiser» vil Unge funksjonshemmede gjøre skeive funkisers sexliv synlig i all sitt mangfold.
«Det viktigste for meg er å oppleve trygghet med kjæresten min, og å kunne stole på at den personen er der for meg. Det er det viktigste i alle forhold, tror jeg. Kjæresten min vet ikke hvordan det er å leve med en funksjonsnedsettelse, men å bli lyttet til og respektert er det som betyr mest», skriver en av personene som har bidratt til kampanjen.Foto: Unge funksjonshemmede / Marie Skibenes Botilsrud.
Under Prideuka i Oslo la Unge funksjonshemmede fram kampanjen «Skeive funkiser». Her får vi se fargerike, mangfoldige og sexpositivistiske illustrasjoner av skeive funkiser.
Tegningene er basert på historier, følelser og opplevelser skeive funkiser selv har fortalt om. Illustrasjonene er laget av Marie Skibenes Botilsrud.
Funkispride
Visste du at juli er Funkispride?I år markeres Pride Disability Month for 32. gang. Den første markeringen fant sted i 1990 i Boston og siden har markeringen spredt seg til hele verden. Funkispride retter fokus mot mangfoldet i den skeive bevegelsen, så vel som diskriminering av og fordommer mot funkiser.
– Det denne kampanjen går ut på er å vise skeive funkisers seksualitet og kropper på en positiv og nytelsesorientert måte, sa rådgiver i Unge funksjonshemmede, Nora Thunem, som ledet en panelsamtal under Oslo Pride i juni, der organisasjonen la fram kampanjen for første gang.
Thunem har selv jobbet med prosjektet sammen med rådgiver i Unge funksjonshemmede Oda Oftung.
– Funkiser opplever å ikke bli ansett som seksuelle, og spesielt skeive funkiser opplever at det er veldig vanskelig for folk å forstå at de både er skeive og har en funksjonsnedsettelse. Det ønsket vi å gjøre noe med. Å vise at selvfølgelig er funkiser sexy, de er skeive og de kan absolutt ha sex.