Film

Kjærlighet åpner BIFF

Dag Johan Haugeruds «Kjærlighet» skal åpne den 25. utgaven av Bergen internasjonale filmfestival.

«Kjærlighet» kommer på kino i romjula. Før den tid skal filmen vises i Venezia og Bergen.
Publisert Sist oppdatert

Norgespremiere for den siste filmen i Dag Johan Haugeruds trilogi av året, «Kjærlighet», blir i Bergen 16. oktober.

«Kjærlighet» får da æren av å åpne den 25. utgaven av Bergen internasjonale filmfestival.

– Dag Johan Haugerud er en av våre fremste filmskapere, og hans unike og ambisiøse trilogi mangler sidestykke. Det er få som er bedre til å beskrive mellommenneskelige relasjoner. Vi gleder oss til å kunne stå for den norske premieren, og la publikum bli omfavnet av Kjærlighet, sa Kristian Fyllingsnes, festivalleder i BIFF til Rushprint onsdag.

Svend Jensen, daglig leder i Arthaus, berømmet på sin side festivalen i Bergen for å løfte frem en film som på mange måter er en hyllest til Oslo.

Homofile erfaringer

Til Blikk har Haugerud tidligere fortalt at «Kjærlighet» er den av trilogiens filmer som mest eksplisitt handler om homofile erfaringer. Blant annet det Haugerud kaller «cruising-kulturens fordel».

«Sex», som kom ut i vår, hentet for øvrig med seg hele fire priser hjem fra forrige helgs Amandaprisutdeling. Blant annet for beste manus og beste regi. Den er også Norges kandidat til Nordisk råds filmpris.

«Drømmer», andre film i trilogien kommer på kino 4. oktober. Trailer for den kan du se her.

Internasjonal premiere for «Kjærlighet» blir det imidlertid allerede neste uke. Haugeruds film er første norske film - på 38 år - som kjemper om den gjeve Gulløve-prisen i Venezia. 

Powered by Labrador CMS