Musikk

Sam Smith samarbeider med trans-legende

Beverly Glenn-Copeland og Sam Smith gjør ny versjon av Glenn-Copelands «Ever New» for trans-synlighetsalbumet «Transa».

Beverly Glenn-Copeland og Sam Smith i studio for «Transa».
Publisert

I slutten av oktober kommer samlealbumet «Transa».

Like før helgen kom andre smakebit fra albumet, et samarbeid mellom Beverly Glenn-Copeland og Sam Smith på låta «Ever New» (se video nedenfor).

 «Ever New» ble opprinnelig utgitt på kultklassikeren «Keyboard Fantasies» (1986).

– Da jeg skrev «Ever New» hadde jeg ingen aning om at den skulle røre så mange mennesker, over så mange tiår, sier Glenn-Copeland i en pressemelding, hvor samarbeidet med Smith i seg selv omtales som beviset på en ny begynnelse.

Beverly Glenn-Copeland er selv noe av en gjenoppdaget skatt. Pianisten, sangeren, låtskriveren og transikonet var glemt frem til en japansk kassettsamler kom over «Keyboard Fantasies» og fikk den gjenutgitt.

Senere har musikeren, som nå er over 80 år, blitt hyllet med dokumentar, turnéer og i fjor kom hans første album på årtier, «The Ones Ahead». Den fikk fortjent kritikerros.

Sam Smith sier dette om samarbeidet:

«Det har vært en ære og et privilegium å få være i same rom som en så nydelig sjel som Glenn for å spille inn denne legendariske og spesielle sangen med ham. Det er noe jeg aldri vil glemme, og jeg er glad for å ta del i dette prosjektet.»

Sampleplata «Transa» gis ut av musikkorganisasjonen Red Hot. Albumet er kuratert av Dust Red, sammen med trans-artist og aktivist Massima Bell.

På skiva bidrar, foruten Sam Smith og Beverly Glenn-Copeland, Sade, Jeff Tweedy, Laura Jane Grace, Perfume Genius, Moor Mother, L'Rain, , Grouper, André 3000 og mange flere. 

Beverly Glenn-Copelands pågående turné blir for øvrig hans siste. Den legendariske musikeren har blitt diagnostisert med demens.

 

Powered by Labrador CMS