Musikk

Ny sang fra Sade dedikert trans-sønn

Sades første sang på årevis er dedikert sønnen, som er trans. Sangen blir å finne på «Transa» en samleplate for trans-synlighet, der blant annet Perfume Genius, Moor Mother, L'Rain, Beverly Glenn-Copeland, Grouper og Sam Smith også bidrar.

Sade, her fra en konsert i 2011.
Publisert Sist oppdatert

Den legendariske soul-sangeren Sade har ikke gitt ut nytt materiale siden hun gjorde «Flower of the Universe» for Disney-filmen «A Wrinkle in Time» i 2018.

Da var det også gått hele sju år fra forrige album «Soldier of Love» (2010).

At Sade nå slipper singelen «Young Lion» er dermed ganske så sensasjonelt.

Sangen er dedikert til Adu, hennes sønn, som er transmann. Og den er med på samleplata «Transa», utgitt av musikkorganisasjonen Red Hot.

Sade er kjent for å verne om sitt privatliv. Men, som Them skriver, har sønnen vært åpen om morens støtte i flere meldinger på sosiale medier tidligere.

I 2019 skrev Adu blant annet i en følgetekst til et bilde av moren: «Takk for at du kjemper sammen med meg for at jeg kan få være den mannen jeg er».

«Transa» er kuratert av Dust Red, sammen med transartist og aktivist Massima Bell.

Til Variety har Red sagt at målet med prosjektet har vært å få i gang en større samtale om hvilke gaver transmusikere gir til verden.

«Om du identifiserer deg som trans, ikke-binær eller ikke, så ville du, om du tok deg tid til å utforske din egen kjønnsidentitet, komme i kontakt med dine mer følsomme sider. Kanskje ville det bidra til en bedre verden».

46 artister bidrar på samleplaten, som ifølge DJMag, er delt opp i åtte kapitler; «Womb of the Soul, Survival, Dark Night, Awakening, Grief, Acceptance, Liberation Reinvention».

Første singel ut fra «Transa» er Lauren Auders tolkning av Princes «I Would Die 4 U», med Wendy og Lisa fra The Revolution, som også spilte med Prince på originalen.

Av andre bidragsytere nevnes i fleng Sam Smith, Jeff Tweedy, Laura Jane Grace, Perfume Genius, Moor Mother, L'Rain, Beverly Glenn-Copeland, Grouper, Andre 3000 og mange flere.

Powered by Labrador CMS