Film 

Dag Johan Haugeruds «Kjærlighet» til Venezia

Den tredje filmen i Dag Johan Haugeruds trilogi «Sex, drømmer, kjærlighet» skal kjempe om Gulløven på filmfestivalen i Venezia. «Kjærlighet» handler blant annet om cruising-kulturens fordeler. 

Dag Johan Haugerud
Publisert Sist oppdatert

«Sex», første film i Dag Johan Haugeruds trilogi «Sex, Drømmer, Kjærlighet» dro med seg hele tre priser da den konkurrerte i sideprogrammet «Panorama» under årets Berlinale. 

Nå kan den tredje filmen i trilogien; «Kjærlighet» ,stikke av med den gjeveste prisen, Gulløven, under filmfestivalen i Venezia. I hvert fall skal filmen konkurrere i hovedprogrammet under den legendariske italienske filmfestivalen. 

Dette er, som Dagsavisen skriver, første gang på 38 år en norsk film deltar i hovedkonkurransen. Haugerud var sist representert i et av festivalens sideprogram med filmen «Barn» (2019). 

– Jeg er veldig glad for muligheten til å få presentere «Kjærlighet» for et internasjonalt publikum på filmfestivalen i Venezia, sier Haugerud i en pressemelding. 

Da Blikk møtte Haugerud i forkant av «Sex»-premieren fortalte han at «Kjærlighet» er den av de tre filmene som handler mest eksplisitt om den homofile erfaringen. 

I filmen møter vi en lege og en sykepleier, hun er streit og singel og han er homo, med det Haugerud beskrev som et et åpent, promiskuøst liv. 

«Kjærlighet» tar for seg det Haugerud kaller cruising-kulturens fordel, de gjensidig uforpliktende møtene en kvinne på bar-mannejakt ikke kan oppleve. Det vil også være en aids-historie.

– Det dreier seg om den frykten aids har påført min generasjon, vi som ble voksne på 80-tallet. Vi begynner å se hva vi har vært igjennom, og tiden er moden for å lage film om hva frykten gjorde med oss, sa Haugerud til Blikk i vinter. 

Powered by Labrador CMS