Relgion

– Det er ingen grunn til å ha større respekt for religiøs anti-lhbt-virksomhet enn til religiøs rasisme. Det handler om det samme, sier Dag Øistein Endsjø.
– Det er ingen grunn til å ha større respekt for religiøs anti-lhbt-virksomhet enn til religiøs rasisme. Det handler om det samme, sier Dag Øistein Endsjø.

Tro uten terapi

Regjeringens lovforslag mot konverteringsterapi er utsatt til sommeren. Et forbud kan nå tidligst komme i 2024. – Konverteringsterapi bryter både med barns religionsfrihet og retten til privatliv. Norge er forpliktet til å innføre forbudet, sier Dag Øistein Endsjø.

Publisert

DAG ØISTEIN ENDSJØ, professor i religionsvitenskap ved Universitetet i Oslo, har undervist i religion og menneskerettigheter i omtrent 20 år. Hans personlig engasjement ble vekket etter at han opplevde at likestilling på universitet bare handlet om hvit, heteroseksuell kvinnekamp.

– Å være i et miljø som var så opptatt av såkalt likestilling, som viste seg å være gjennomsyret av dobbeltmoral fra en privilegert gruppe som trakk opp stigen etter seg – uten å bry seg om noen andre grupper enn seg selv, traff min grunnleggende rettferdighetssans. Selvfølgelig skal det være likestilling mellom kjønnene. Men likestilling skal også gjelde alle andre. Vi må holde igjen når visse feminister påstår at kjønnslikestilling er viktigere enn annen likestilling, sier Endsjø.

– Det er for eksempel i strid med menneskerettighetene om man bare forbyr statsstøtte til trossamfunn som ikke tillater kvinner i sine styrer. Et slikt forbud må i så fall også omfatte alle trossamfunn som ikke tillater representasjon av lhbt-personer, eller folk med funksjonsnedsettelser, i sine styrer.

Lhbt er lakmustesten

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS