Scene

Divaer med downs

Drag Syndrome er verdens eneste profesjonelle drag-ensemble utelukkende bestående av artister med Downs syndrom. Fredag 6. oktober besøker de Aparte Festival For Experimental Arts og Blå i Oslo.

Drag Syndrome er i regi av Culture Device i England, som organiserer kulturelle prosjekter for folk med Downs syndrom. Gruppa består av dragdronninger og dragkings som opptrer på skeive klubber og scener i London.
Publisert Sist oppdatert

Det startet som en engangsopptreden på Londons østkant, men publikum ville ha mer! Etter det har det blitt stadig flere oppdrag. Deres første internasjonale opptreden var i Oslo i november 2018, og siden har Drag Syndrome reist verden rundt.

Festivalpublikumet på Politisk korrekt teaterfestival på Teater Innlandet på Hamar kan glede seg til et show med livsglede og fantastiske aktører som tar drag-kunsten ett skritt videre.

«Personer med Downs gir hjertet til kunsten», sier grunnleggeren Daniel Vais.

Han mener Drag Syndrome handler om å lage fenomenale forestillinger like mye som å utfordre drag-landskapet.

 «Det er en overraskelse å se mennesker med lærevansker plutselig bli stjerner på scenen. Drag Syndrome er fantastisk fordi vi har fantastiske artister», sier Vais.

Drag Syndrome er i regi av Culture Device i England, som organiserer kulturelle prosjekter for folk med Downs syndrom. Gruppa består av dragdronninger og dragkings som opptrer på skeive klubber og scener i London.

Andre prosjekter er Culture Device Dance Project, et innovativt og eksperimentelt dansekompani for profesjonelle dansere med Downs syndrom, og Radical Beauty Project, som jobber med kunst, fotografi og mote, og presenterer alternative framstillinger av skjønnhet.

En rekke kjendiser og artister har omfavnet showgruppa Drag Syndrome, som for eksempel Charlie Hides, kjent fra RuPaul’s Drag Race og den britiske performancekunstneren David Hoyle. De elsker dem, det samme gjør artisten Christeene fra Austin som satte Parkteatret i Oslo på hodet under festivalen Oslo/Fusion i 2018.

Nå får Oslo en ny dose Drag Syndrome, når gruppa besøker Aparte Festival For Experimental Arts og Blå i Oslo fredag 6. september. På scenen denne kvelden står også Penny Arcade, en performance-artist med bakgrunn fra avant garde-miljøet i New York på sent 60- og tidlig 70-tall. Tenk Larry Rivers, Jackie Curtis, Patti Smith, Andy Warhol. Hun fremfører det prisvinnende verket Longing Lasts Longer, en slags memoir som dekker viktige epoker og ideer fra et heseblesende liv.

Info: Aparte Festival For Experimental Arts på Blå

Se minidokumentar om Drag Syndrome:

Powered by Labrador CMS