Pride Art frister publikum med skeivt «Wunderkammer»
Ingen Pride Art under Oslo Pride. Arrangerer egen utstilling i oktober.
Pride Art 2021 skulle egentlig gått av stabelen under Oslo Pride 18.-27. juni, men flyttes nå til 8.-17. oktober. I løpet av uka vil DOGAs enorme lokaler i Hausmannsgate 16 fylles med skeiv kunst, workshops og debatter.
– Vi i Pride Art er opptatt av at skeiv kunst vises på skeives premisser. At det ikke blir en kuriosa, men hele utstillinger. Vi ønsker å kaste lys over ofte underkommuniserte og marginaliserte skeive stemmer, sier Pride Art-leder Frederick Nathanael til Blikk.
Utstillingen, som har fått den mystiske tittelen «Wunderkammer», spiller på nettopp dette. Majoritetsblikket opplever ofte skeiv kunst som noe merkelig og annerledes. Som eksotisk kuriosa.
– Wunderkammer, eller kuriosakabinett som det heter på norsk, var forløperne til museene. På 1700- og 1800-tallet stilte man ut sjeldne og eksotiske objekter i visningsrom for offentligheten. I vår tid har skeiv kunst og kultur på mange måter blitt kuriosa, noe å krydre utstillinger med for å hake av i en boks, sier Nathanael.
Pride Art kaller utstillingen en «revansj for nedstengningsåret 2020 og oppvarming til det skeive kulturåret 2022».
Pride Arts skeive kunst- og kultursenter, som etter planen åpner under Skeivt Kulturår 2022, fikk nylig 300 000 kroner i støtte fra Kulturrådet til opprettelsen av senteret. Oslo Kommune støtter også prosjektet, gjennom ordningen Innovasjon innen kulturlivet.
Mer informasjon om årets utstilling og det nye kultursenteret finnes på Pride Art sine nye hjemmesider.
-
Skeive influensere: Viser hverdagslivet
-
– Vil gjøre det lettere å støtte skeive kristne
-
– Vil ramme hele transmiljøet i USA
-
En samisk gravstein inspirerte til prisvinnende kunst
-
Idol-stjerne: – Mistet halvparten av fansen da jeg kom ut
-
Hva skjer når drag blir en markedsvare?
-
Skeivt Arkiv: Suksessen er blitt et problem
-
For Guds skyld: La julefreden senke seg også for skeive
-
Skeiv julaften på byen
-
SV: – Lovverket må tilpasses ikke-binære