Frankie Rød.
Frankie Rød.

Glitter med bismak

«Når EU-parlamentet vedtar at EU er en lhbt+ frihetssone ignorerer man alt det skeive utsettes for på daglig basis,» skriver Frankie Rød, leder i Ungdom mot EU.

Publisert

Juni er pride måneden. Denne måneden skal vi feire skeive liv, og feire hvor langt vi har kommet.

Det er likevel viktig å huske at pride ikke bare er en feiring, men også en kamp, som utkjempes hele året, ikke bare denne måneden.

EU-parlamentet vedtok nylig at EU er en lhbt+ frihetssone.

Det vil si at alle EU-borgere skal kunne være den de er, og elske hvem de vil.

Samtidig utsettes skeive i hele Europa for grove menneskerettighetsbrudd, uten at det er noen klar strategi fra EU for å håndtere dette.

I Polen har det blitt opprettet homofrie soner. I Ungarn brukte presidenten unntakstilstand på grunn av korona til å innskrenke transpersoners rettigheter.

I tillegg øker andelen hatkriminalitet mot skeive i mange europeiske byer.

Samtidig blir det vedtatt symbolpolitikk av verste sort. Når EU-parlamentet vedtar at EU er en lhbt+ frihetssone ignorerer man alt det skeive utsettes for på daglig basis.

I verste fall kan slik politikk bidra til å gjøre det verre for skeive i Europa. Når anti-skeiv politikk blir møtt med mer overstyring, vil det ofte føre til at det blir enda mer anti-skeiv politikk.

Vi skeive blir utsatt for trakassering, hat, blir nektet tilgang på helsehjelp, og våre rettigheter bli innskrenket, og da hjelper det ikke at politikere vedtar at her er det trygt for alle.

Europas skeive fortjener å bli tatt seriøst, og vi fortjener handling. Vi fortjener ikke symbolpolitikk!

Frankie Rød
Leder i Ungdom mot EU

Powered by Labrador CMS