Spesialvisning av GIRL

Europafilm, FRI Oslo og Akershus og VEGA SCENE arrangerer og spesialvisning panelsamtale om filmen GIRL.

Publisert

Europafilm, FRI Oslo og Akershus og VEGA SCENE arrangerer spesialvisning og panelsamtale om filmen GIRL.

Panelsamtalen tar for seg normbrudd i kunsten med særlig fokus på kjønn og seksualitet. GIRL vises torsdag 8. november klokken 19 på Vega scene og den påfølgende panelsamtalen ledes av Jan Elisabeth Lindvik og vil ta for seg spørsmål som: Finnes det rom for normbrudd i kunsten? Hvordan oppleves det å ikke passe inn i kjønnsnormene som utøvende kunstner i dag? Hvordan ser egentlig representasjonen på feltet ut på scene og lerret?

Produsent og filmregissør, Petter Vennerød, mannen bak blant annet dokumentarserien «Født i feil kropp» sitter i panelet sammen med danser, koreograf og skribent Ann-Christin Kongsness og musiker Ingrid Frivold.

Prisbelønnet GIRL

Tenårene er en turbulent tid fylt av usikkerhet og froventningspress. 15 år gamle Lara er trans og føler seg fanget i en gutts kropp, men det setter ingen demper på den store livsdrømmen: Å bli ballerina.

Sammen med faren og hennes yngre bror flytter Lara til en ny by for å studere ved et av Belgias mest prestisjefylte danseakademier. I motsetning til de fleste andre filmer som har skildret transtematikk i tenårene, (den mest kjente av disse Boys Don’t Cry), kommer ikke motstanden i Girl direkte fra omgivelsene og menneskene rundt, men heller fra indre konflikter. Den belgiske regissøren Lukas Dhont har laget en imponerende spillefilmdebut og hovedrolleinnehaver Victor Polster leverer en av årets sterkeste skuespillerprestasjoner som Lara.

Girl mottok unison hyllest fra et samstemt kritikerkorps etter premieren i Cannes, og ble den mest prisvinnende filmen under festivalen med hele fire priser: For Beste debutfilm (Camera d'or), Beste skuespiller (Un Certain Regard), den internasjonale kritikerprisen Fipresci og Queer Palm for beste film med LHBTIQ-tematikk. Filmen er også Belgias Oscar kandidat.

I Norge vant GIRL Ungdomsjuryens pris for Beste Queer Ungdomsfilm under Oslo Fusion Filmfestival tidligere i år.

Les BLIKKs filmanmeldelse av GIRL: «Girl» er en vond, men vakker film om livet og ballerinadrømmen til ei ung transjente.

Spesialvisning GIRL + panelsamtale, Vega Scene (mellom Hausmania og Elvebakken videregående), torsdag 8. november, kl. 19 - 21.30.

Info: Spesialvisning GIRL + panelsamtale