Forskning
Vil snakke med skeive foreldre: – Det er et kunnskapshull
Likestillingssenteret og FRI skal finne ut av hvordan det er å være skeiv forelder i Norge i dag.
Silje Mathisen og Hasti Endestad, rådgivere hos Likestilingssenteret, jobber med det treårige prosjektet «Skeivt foreldreskap». FOTO: Line Stensland Haglund
Line Stensland Haglund
– Ideen kom etter samtaler med andre skeive foreldre. Da jeg selv ble forelder, begynte jeg å kjenne på en frykt for hvordan beskytte eget barn mot diskriminering, forteller Silje Mathisen.
Hun mener at en stadig mer polarisert debatt, blant annet om undervisning i kjønns- og seksualitetsmagfold, har skapt en større bekymring for hvordan barn av skeive foreldre – og normbrytende barn generelt – blir møtt blant annet i skole og barnehage.
– Det kommer stadig medieoppslag om regnbuefamilier som blir utsatt for hatprat og diskriminering. Jo mer jeg snakket med andre foreldre, jo mer skjønte jeg at det ikke bare er jeg som kjenner på denne typen frykt.
– Derfor ønsket vi å lage et prosjekt hvor vi samler skeive foreldre for å høre hvilke erfaringer de faktisk har i møte med offentlige tjenester, men også i møte med venner og familie, forklarer Mathisen, som jobber som seniorrådgiver ved Likestillingssenteret.
Digital
12 måneder
699,-
KJØP
Digital + Magasin 12 måneder
798,-
KJØP