Trans

Over tre prosent identifiserer seg som trans

3,3 prosent av amerikanske videregående-elever identifiserer seg nå som trans. Mange av dem rapporterte også at dette gjør skoletiden utrygg, ifølge en ny undersøkelse.

Publisert

Centers for Disease Control and Prevention (CDC), som er underlagt det amerikanske Helse- og omsorgsdepartementet, har gjennomført sin første studie av transelver i videregående skole.

Studien viser at 3,3 prosent av elevene på High School, altså amerikansk videregående, identifiserer seg som trans.

2,2 prosent av elevene i undersøkelsen sier de er usikre på om de identifiserer seg som trans, eller ikke.

Vanskeligheter på skolen

Transelvene rapporterte også at kjønnsidentiteten deres gjorde det vanskeligere på skolen.

40 prosent av dem sier de blir mobbet på skolen, mens en av fire sier at de har opplevd fysisk vold.

25 prosent av transelevene sier også at de har valgt å ikke gå på skolen fordi de følte seg utrygge, sammenlignet med 8,5 prosent av de cisskjønnede elevene.

Store forskjeller

Studien legger seg til i rekken av nyere forskning som fastslår at psykiske helseplager er mer utbredt blant transungdom. Syv av ti rapporterte at de følte seg triste eller uten håp.

Tanker om selvmord og selvmordsforsøk er mer utbredt blant transungdom, 25 prosent av studentene i undersøkelsen fortalte at de hadde forsøkt å ta sitt eget liv. Elleve prosent av ciskjønnede kvinner, og fem prosent av ciskjønnede menn rapporterte om selvmordsforsøk.

Funnene samsvarer med en lignende undersøkelse gjennomført i Canada som viser at det er tre ganger mer sannsynlig at transpersoner og kjønnsflytende personer rapporterer selvmordstanker, og hele seks ganger mer sannsynlig at de hadde forsøkt å ta sitt eget liv.

Behov for større innsats

Nesten elleve prosent av transelevene hadde opplevd en ustabil boligsituasjon i løpet av den siste måneden før undersøkelsen, sammenlignet med 2,1 prosent av ciskjønnede gutter og 1,8 prosent av ciskjønnede jenter.

Som svar på resultatene oppfordret CDC amerikanske skoler til å skape tryggere og mer støttende miljøer for transstudenter og elever som er usikre på sin kjønnsidentitet.

– Funnene i denne rapporten tyder på at det er nødvendig å legge inn en større innsats for å sikre at helsen og velværet til ungdommer som er sosialt marginalisert blir prioritert, skriver CDC i rapporten.

Powered by Labrador CMS