Kunst

Pride Art er årets Olsok-kunstner

Lager utstilling om skeiv tro og åndelighet på Stiklestad.

Fjorårets Pride Art-utstilling «Wunderkammer» på Design og arkitektur Norge (DOGA) gjorde stor suksess og ble besøkt av nærmere 10 000 mennesker.
Publisert Sist oppdatert

Pride Art slår følge med etablerte kunstnere som Håkon Bleken, Franz Widerberg, Inger Sitter, Magne Furuholmen og Finn Graff når de nå utropes til årets Olsok-kunstner.

Olsokdagene på Stiklestad er en årlig festival som går av stabelen i slutten av juli, hvor Spelet om Heilag Olav er høydepunktet. Festivalen byr også på musikkopplevelser og kunst, og i anledning Skeivt kulturår blir årets festival skeivere enn normalt.

Tema for Olsokdagene i år er frihet og nettopp derfor har festivalen hentet inn kunst- og aktivistkollektivet Pride Art som festivalkunstnere.

– Det er en stor ære å få dette oppdraget, sier Pride Art-leder Frederick Lucius Nathanael til Blikk.

Pride Art-leder Frederick Lucius Nathanael.

Han mener det er viktig at skeiv kunst blir vist på en så symboltung arena som Stiklestad.

– Spesielt fordi tematikken i Pride Arts utstilling vil kretse rundt tro og åndelighet, en tematikk som ofte handler om kontroverser i møte med det skeive, sier Nathanael.

– Utstillingens arbeidstittel er «Fortellinger og skeiv tro, åndelighet og meningen med livet». Pride Art setter seg som mål å vise verk som spenner over et stort mangfold innen religion og tro, som for eksempel kunst signert en skeiv samisk sjaman.

Pride Arts Olsokutstilling åpner 26. juli og blir stående ut august på Stiklestad nasjonale senter.

Powered by Labrador CMS