Nyheter

«Queen Sultan» ut mot nettmobbing

Publisert

.

Sultan Hadaddeen, kjent som «Queen Sultan» i sosiale medier, opplevde nylig å bli uthengt åpent i sosiale medier. Dette skjedde under en direktesending på Instagram.

– Det er nesten som om jeg vil eksplodere, fordi jeg følte jeg mistet stemmen min. Flere tusen mennesker så på livestreamen, spesielt unge, og det var ikke noe godt, sier Hadaddeen til NRK.

Ifølge Medietilsynets kartleggingsrapport i 2020, har 97 prosent av barn og unge mellom 9 og 18 år egen mobil. Av disse oppgir 26 prosent at de det siste året har opplevd at noen har vært «slemme med dem eller mobbet dem på nett, mobil eller spill.»

Det samme kommer fram i en undersøkelse fra Telia, der én av fire unge oppgir å ha blitt utsatt for nettmobbing.

Kaare André Ødegaard, faglig leder for nettpatruljen i Sør-Vest politidistrikt forteller NRK at mobbing eller dårlig folkeskikk ikke nødvendigvis er straffbart og derfor ikke faller inn under deres ansvarsområde.

Ødegaard oppfordrer likevel til å ta kontakt med politiet man noen kommer over støtende innhold i sosiale medier.

– Vi er avhengige av at folk tar skjermbilde og opptak og sender til oss i nettpatruljen, så kan vi se på det. Nettpatruljen har døgnåpne chattetjenester, og det er en så lav terskel som det går an å være for å spørre oss om hva som er lov og ikke, sier Ødegaard.

.

Les Blikks intervju med Hadaddeen:

.

Powered by Labrador CMS