Helse

Oslo kommune vil at Helsestasjon for kjønn og seksualitet skal få hjelpe unge i hele landet

Oppvekstbyråd i Oslo, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), ber staten om å gi Helsestasjon for kjønn og seksualitet status som nasjonalt kompetansesenter.
Publisert Sist oppdatert

I år er det 20 år siden Helsestasjon for kjønn og seksualitet (HKS) i Oslo ble startet. Gratistilbudet retter seg mot unge opp til 30 år som måtte ha spørsmål knyttet til kjønn og seksualitetsmangfold. Helsestasjonen gir kjønnsbekreftende støtte og behandling på lavterskelnivå og kan om ønskelig henvise videre i hjelpeapparatet. De driver også med kompetanseheving og fagutvikling, og har også en chat som er tilgjengelig for alle over hele landet

Nå er det ønske om at HKS skal kunne hjelpe unge i hele landet. Oslo kommune ber i en søknad til staten om å gi HKS status som nasjonalt kompetansesenter. Søknaden ble levert forrige uke.

«Det er viktig å ta denne gruppa på alvor», sier avdelingsleder for HKS, Ingun Wik til Dagsavisen.

«Vi kan ikke bare snakke om å være inkluderende. Alle flagger med regnbue- og transflagget under Pride, men når det kommer til kliniske tilbud som er faglig forankra, så er det ingen andre steder som gir et tilbud i tråd med nasjonale retningslinjer».

Wik får støtte av oppvekstbyråd i Oslo, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV).

«Det er viktig, slik at de som er trans, ikke-binære eller har kjønnsinkongruens kan bli møtt uten fordommer, med god behandling og veiledning innenfor det brede feltet seksuell helse. Denne gruppa har veldig få som står opp for seg, men i Oslo har de bystyret. Det er et enstemmig bystyrevedtak for at HKS skal bli et nasjonalt kompetansesenter. Det er kjempeviktig, sier Sunniva Holmås Eidsvoll til Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS