Teater

– Nå er det tid for forsoning, samtale og tilgivelse

Knut Anders Sørum står på scenen med kjæresten Andreas Koschinski Kvisgaard i et teaterstykke om homofili og kristendom.

Mens Andreas Koschinski Kvisgaard blir rasende når han hører om kristenkonservatives handlinger, kommer Knut Anders Sørum med nyanseringer. – Vi trener på en ny måte å snakke sammen på. De siste tjue årenes offentlige skyttergravskrig er ikke bærekraftig.
Publisert Sist oppdatert

HVER KVELD LÅSER David seg inn i Kulturkirken Jakob. Han setter seg ved orgelet og synger, drikker og snakker med gjenferdet til sin store kjærlighet Jonatan. Eller kanskje er det ikke et gjenferd, men snarere minnene som hjemsøker ham i fylla og avkler fortidas forhold? I grove trekk er dette rammene for handlingen i teaterstykket «David og Jonatan» der Knut Anders Sørum og Andreas Koschinski Kvisgaard spiller hovedrollene.

Paret har også vært med å utvikle innholdet, selv om de understreker at alle ordene er skrevet av Carl Morten Amundsen. Manuset har Amundsen skrevet med dem i tankene. Vel å merke som skuespillere, og ikke privatpersoner.

«David og Jonatan» er også en slags oppfølger til Kvisgaards teaterstykke «Ingen er homo i andredivisjon» (2018) som ble satt opp på Det Norske Teatret og senere turnerte rundt i Norge.

– Mens det stykket handlet om homofili og fotball, så hadde vi nå lyst til å lage noe om homofili og kristendom, forteller Kvisgaard.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS